Consiliul de Administratie al CFR SA l-a numit in functia de director general interimar pe Marius Chiper, pana in prezent director general adjunct Investitii in companie, a anuntat marti administratorul retelei feroviare.

"Chiper (46 de ani) va coordona activitatea CFR SA (...) pana la finalizarea procedurii de selectie, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice", se arata intr-un comunicat al CFR. Din martie pana in decembrie director general la CFR SA a fost Dan Costescu, acesta preluand insa portofoliul Transporturilor in Guvernul Ciolos, potrivit Mediafax.

Chiper este de profesie inginer si are o experienta de peste 21 de ani in domeniul feroviar. Potrivit comunicatului, noul director "va continua programul de redresare economica a companiei si va prioritiza strategia de implementare a investitiilor" in infrastructura feroviara.

In perioada februarie 2015 - decembrie 2015 Chiper a ocupat functia de director general adjunct Investitii, conducand implementarea proiectelor de executie a lucrarilor de reconstructie/reabilitare, reparatii capitale si servicii conexe aferente infrastructurii feroviare finantate in cadrul Programului Operational POST 2007-2013 si din bugetul de stat.

Din iunie 2010 pana in februarie 2015 Chiper a lucrat la Directia Management Proiecte Europene din CFR, fiind responsabil pentru proiectul de reabilitare a caii ferate de pe coridorul IV paneuropean.

Citeste si:
Drumurile noastre poate...in viitor. Doar 15 km, inaugurati in 2017
Retrospectiva 2017: Doar 15...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Directorul CFR a fost revocat din functie. Cuc s-a aratat nemultumit