Grupul Romelectro, unul din cei mai mari contractori de proiecte energetice din Romania, va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 45 milioane euro, in crestere cu 29% fata de valoarea de 35 milioane euro raportata in 2014.

"Estimam o cifra de afaceri de 45 milioane euro pentru 2015. Cresterea se datoreaza contractelor incheiate. Iar anul viitor va fi vorba de asemenea de o crestere puternica", a declarat joi, intr-o intalnire cu presa, directorul general al grupului Romelectro, Cristian Secosan, scrie Mediafax.

El a aratat ca reteaua de distributie a energiei electrice din Romania, dezvoltata in urma cu zeci de ani, nu raspunde necesitatilor actuale.

"Reteaua de transport energie este intr-o situatie relativ buna. Insa in ceea ce priveste reteaua de distributie energie electrica, aceasta a fost dezvoltata cand consumul avea o alta structura: era foarte mare in zona industriala si mica in locuinte. Acum cateva zeci de ani, oamenii aveau in locuinte, de regula, doua becuri si un televizor. Acum avem capacitate mica de productie unde este un consum mare si capacitati mari unde acum este un consum mic, pentru ca acolo s-au inchis industrii. Iar necesarul de investitii in sector este foarte mare", a precizat Secosan.

In prezent, grupul Romelectro modernizeaza blocul 7 al termocentralei Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reabilitarea unitatilor 3, 4 si 5 fiind finalizata. De asemenea, ISPE, una dintre firmele grupului, a semnat in august contractul privind serviciile de consultanta pentru elaborarea unui plan de restructurare a Complexului Energetic Hunedoara.

Citeste si:
Companiile romanesti au nevoie sa fie ajutate sa iasa in afara
#RomaniaProfesionista ar...

Directorul general al ISPE, Ion Chitescu, a afirmat ca producatorul de energie detinut de stat nu are in prezent o problema de eficienta, ci mai degraba legata de datorii istorice.

Romelectro este contractor, dezvoltator si investitor in proiecte din domeniul termoenergetic, hidroenergetic, transport si distributie energie electrica, protectia mediului si industrie, actionarul majoritar fiind omul de afaceri Viorel Gafita. Grupul este compus din patru firme - Romelectro SA si alte trei, la care Romelectro este actionar majoritar: Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), CELPI si Electromontaj Carpati Sibiu.

Romelectro detine totodata 3 microhidrocentrale la Voineasa, cu o putere instalata de 1,5 MW.

Citeste si:
EximBank da o finantare de 54 mil. lei Romelectro pentru un contact...
EximBank da o finantare de 54...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romelectro: Statul ar trebui sa subventioneze stocarea de energie