Atunci cand se ia in considerare instalarea unui sistem de incalzire, unul dintre cei mai importanti factori eliminatori este costul de functionare, consumul. Intrucat are o functie vitala in confortul locuintei noastre si va fi utilizat extensiv pe perioada lunilor reci, acest tip de sistem de incalzire trebuie sa fie avantajos din punct de vedere al costurilor de mentenanta (intretinere) si consum dar si sa ofere un confort termic foarte bun.

Printre cele mai economice sisteme de incalzire, ce presupun costuri de consum mici se numara si sistemele de incalzire electrica in pardoseala AMASS, acestea fiind extrem de eficiente din punct de vedere eonomic dar si asigurand un confort termic superior radiatoarelor (varianta traditionala). Acestea functioneaza pe baza principiului inertiei termice stocand caldura, pe care o elibereaza treptat, nefiind nevoie astfel de energie in momentul in care nu mai este alimentat cu energie electrica.

Astfel, acest sistem de incalzire este singurul sistem eficient energetic, din punct de vedere al normativelor de proiecatre, datorita faptului ca are nevoie de o putere instalata cu pana la 30% mai putina fata de radiatoare.

Spre exemplu, intr-o camera ar fi nevoie de un radiator de 1000 w, un sistem de incalzire electrica in pardoseala ar necesita doar 700-800 w. Normativele privitoare la instalatiile termice precizeaza un calcul ce are la baza toate elementele constructive ce au temperatura la fata interioara (fata dinspre incinta incalzita) mai mica decat temperatura de calcul pozitionata in centrul camerei (legea termodinamicii a transferului termic). Intrucat la sistemul de incalzire in pardoseala temperatura la fata pardoselii este mai mica decat cea din centru camerei, in camerele in care acesta este instalat, nu se vor mai calcula necesar termic la acest element de constructie. Intrucat pierderile energetice intr-o locuinta se impart in 20-30% acoperis, 20-30% pardoseli si restul prin pereti, intr-o camera cu incalzire in pardoseala necesarul termic va fi mai mic cu 20-30% decat daca ar fi fost utilizat un radiator.

Tranformand aceste calcule in cifre exacte, un sistem de incalzire electrica in pardoseala va avea un cost consum lunar de aproximativ 120 euro/150 mp utili. Acest cost este cel mai mic, dupa doar cel al unui sistem de pompe de caldura cu agent termic in pardoseala, care se ridica la 100 euro/luna. Sistemele cu pompe, insa, prezinta un cost initial al investitiei de 6 ori mai mare decat cel al unui sistem de incalzire electrica, 17000 euro fata de 2800 euro. Centrala termica cu gaz cu agent termic in pardoseala se aproprie ca valoare de costul de consum al acestor sisteme, cu 170 de euro pe luna, insa aceasta presupune, de asemena, un pret mai mare al investitiei initiale de 6200 euro, spre deosebire de doar 2800 euro.

Toate celelalte sisteme, centrala termica cu gaz si radiatoare, centrala termica electrica cu radiatoare, plasmele electrice cu infrarosii si centrala termica cu peleti si radiatoare prezinta costuri de consum mai mari decat sistemele de incalzire electrica in pardoseala, acestea ridicandu-se la 200 euro/luna, 550 euro/luna, 250 euro/luna, respectiv, 400 euro/luna.

AMASS se numara printre cele mai renumite companii in domeniul incalzirii electrice in pardoseala, din Romania, fiind o companiei dedicata pe sisteme economice de incalzire avand o experienta de peste 15 ani in comercializarea si instalarea acestora. Aceste sisteme iti vor oferi nu numai un cosum redus, ci si multe alte beneficii, precum un confort termic sporit, siguranta in exploatare si eleganta si stil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri