Romgaz si Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) au prelungit contractul pentru furnizarea gazelor naturale pana la 31 decembrie, in aceleasi conditii contractuale, insa contractul pe 2016 este conditionat de incheierea Conventiei de esalonare.

Consiliul de Administratie al Romgaz a decis marti incheierea contractelor de furnizare gaze naturale intre Romgaz si Electrocentrale Bucuresti pentru categoriile Casnici si Producatori de Energie Termica (CPET) si Non-casnici (NC) pentru perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2016, in aceleasi conditii contractuale, "mai putin prevederile contractuale referitoare la % de penalitati si la capitolul imputatia platii", scrie Mediafax.

Aceste aspecte urmeaza sa fie renegociate, potrivit unui comunicat transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti. Electrocentrale Bucuresti inregistreaza o datorie restanta de peste 300 milioane de lei catre Romgaz.

"Incheierea noilor contracte de furnizare a gazelor naturale pentru perioada 1 ianuarie 2016 - 30 septembrie 2016 va fi conditionata de incheierea Conventiei de esalonare in forma autentificata concomitent cu Contractul de garantare ipoteca imobiliara Rang I, cat mai devreme posibil, dar nu mai tarziu de data de 29 decembrie 2015", se precizeaza in comunicat.

De altfel, Romgaz a prelungit in noiembrie, cu inca o luna, pana la 15 decembrie, contractul de livrare de gaze catre Electrocentrale Bucuresti, in urma unei propuneri de program de stingere a datoriei restante a ELCEN, dar vrea semnarea unei conventii de esalonare a acestora pentru continuarea furnizarii de gaze.

Romgaz a avertizat inca din octombrie ca va sista din 16 noiembrie furnizarea de gaze daca producatorul de energie termica ELCEN nu va prezenta un program ferm de stingere a datoriilor restante.

ELCEN este producatorul si furnizorul de agent termic pentru RADET, companie responsabila de distributie la nivelul Capitalei. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezinta debitul principal (pentru marfa livrata), iar restul sunt penalitati.

Romgaz este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este admisa la tranzactionare pe piata Bursei de Valori din Bucuresti si a Bursei din Londra. Actionar principal este statul roman, cu o participatie de 70%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri