OMV Petrom (SNP) a investit 18 milioane euro in depozitul de produse petroliere de la Cluj, acesta fiind a cincea astfel de unitate modernizata in ultimii sase ani, a anuntat joi compania.

Investitia este parte a programului de modernizare a infrastructurii de depozitare, care vizeaza construirea a trei depozite noi si modernizarea altor trei depozite.

"Cu trei terminale nou construite, la Jilava, Brazi si Isalnita, si inca doua modernizate, la Bacau si Cluj, suntem foarte aproape de atingerea tintei propuse in cadrul strategiei noastre «3 + 3» de modernizare a depozitelor de produse petroliere cu scopul de a sprijini pe deplin reteaua de distributie a Grupului. Investitiile de pana acum pentru constructia si modernizarea a cinci depozite s-au ridicat la circa 125 milioane euro in ultimii sase ani. Depozitul de la Cluj ne va ajuta sa crestem eficienta operatiunilor noastre in paralel cu reducerea costurilor operationale", a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil.

Produsele petroliere din depozitul Cluj, care va asigura aprovizionarea zonei de nord-vest a Romaniei, sunt stocate in rezervoare supraterane cu o capacitate cumulata de 22.000 metri cubi.

Citeste si:
Romania va investi 120 mil. euro pentru decontaminarile Petrom
Romania va investi 120 mil....

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Petrom si-a dublat profitul trimestrial