"Antibiotice este deja un brand cunoscut in plan international pentru fabricatia substantei active Nistatina, un antimicotic, pentru care compania ieseana ocupa numarul 1 pe plan mondial din anul 2013", au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii Antibiotice Iasi.

De altfel, compania ieseana a mentinut pe toata durata crizei o tendinta de crestere a veniturilor, de la 215,8 milioane lei in 2008, pana la 318,9 milioane lei in 2014. Profitul brut a fost si el in continua crestere in ultimii 7 ani, dupa cum arata si graficul de mai jos, prezentat de Antibiotice Iasi cu ocazia aniversarii de 60 de ani.

Citeste si:

In ceea ce priveste medicamentele in forma finita, ponderea majoritara a produselor exportate fac parte din clasa antiinfectioaselor de uz sistemic, sub forma de pulberi injectabile si medicamente cu administrare orala. In afara de acestea, au mai fost exportate produse pentru tractul digestiv si metabolism, dermatologice, antialgice si cardiovasculare.

Conform companiei, principalele piete unde Antibiotice este prezente cu produsele sale sunt SUA, Canada, Danemarca, tarile din Orientul Mijlociu (Arabia Saudita, UAE, Bahrein, Qatar, Kuwait), Irak, Vietnam, Olanda si Republica Moldova.