Azamat Zhangulov, vicepresedinte senior al KMG International, a acordat pentru Adevarul Financiar primul interviu dupa ce KazMunayGas (unicul actionar al KMG International) a semnat un memorandum cu CEFC China Energy Company Limited pentru crearea si dezvoltarea la nivel international a unui parteneriat strategic in sectorul de petrol si gaze.

In cadrul acestuia, CEFC si-a exprimat intentia de a prelua o parte din actiunile detinute de KazMunayGas (KMG) in cadrul KMG International, trimitand in acest sens o propunere catre compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan.

Conform unei stiri pe surse, compania din China ar putea deveni actionar cu 51% din KMG International. Surse neconfirmate oficial estimeaza valoarea companiei undeva intre 500 si un miliard de dolari.

Azamat vorbeste in interviul pentru Adevarul Financiar despre colaborarea cu chinezii si statusul memorandumului dintre Grupul KMG International si autoritatile romane, incheiat in februarie 2013. Totodata, Zhangulov face o analiza a rezultatelor financiare ale Grupului in primele noua luni ale anului.

Citeste in continuare pe adevarulfinanciar.ro.

Citeste si:
Incep interviurile pentru angajarile la DNA si DIICOT
Ministerul Justitiei: Incep...

Sursa foto: adevarulfinanciar.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Statie de carburanti inaugurata la Chisinau de Rompetrol