Compania Nationala Posta Romana a lansat doua licitatii care vizeaza proiectul integrat de dezvoltare a retelei de comunicatii electronice a companiei, cu o valoare totala a contractelor de 77,2 milioane lei (17 mil. euro), urmand ca ofertele sa fie deschise pe 8 si 9 februarie, a anuntat operatorul.

Astfel, pe 8 februarie 2016 vor fi deschise ofertele privind achizitia de echipamente IT care vor permite implementarea unui sistem informatic performant si a unei solutii virtuale de cloud privat, contractul avand o valoare de 59,6 milioane lei (13 milioane euro), scrie Mediafax.

In ziua urmatoare, pe 9 februarie, compania va deschide ofertele pentru achizitia unor servicii de telecomunicatii, reprezentand cea de-a doua componenta a proiectului integrat, contract estimat la 17,5 milioane lei (3,8 milioane euro).

"Scopul nostru este ca, in 2016, operatorul national de servicii postale sa iasa din zona tehnologiilor depasite, care au creat atat de multe blocaje si care nu i-au permis sa deruleze intr-un mod eficient operatiunile comerciale. Imi exprim increderea ca furnizorii interesati de acest proiect sa dea dovada de seriozitate si de corectitudine, pentru a-l putea implementa in cel mai scurt timp", a declarat intr-un comunicat directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu.

Proiectul "Optimizarea si Dezvoltarea Retelei de Comunicatii Electronice a Postei Romane" vizeaza implementarea unui sistem informatic integrat si centralizat, performant, aliniat la standarde europene, pentru a asigura folosirea eficienta a resurselor si securitatea datelor.

Citeste si:
7 pentru cel mai tanar ministru: Ce prioritati are Augustin Jianu
7 pentru cel mai tanar...

Scopul proiectului este sa creeze o retea supla si rapida, care sa permita o imbunatatire sensibila a proceselor operationale. Numarul locatiilor postale informatizate cu legatura VPN, principala si backup, va fi dublat, de la 1.000 la peste 2.000 de unitati. Totodata, compania preconizeaza ca timpul de asteptare la ghiseu se va reduce considerabil.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul pentru Societatea Informationala, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%. Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, respectiv peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza in Romania. Posta Romana a incheiat anul trecut cu un profit net de 22,8 milioane lei (5 milioane euro), dupa cinci ani de pierderi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce planuri de modernizare are Posta Romana: urmeaza o licitatie majora