Consiliul Concurentei a amendat companiile Intercomfilm Distribution si Hollywood Multiplex Operations cu un total de 107.571 lei (37.000 de euro) pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale pe piata exploatarii de filme in cinematografe.

Cele doua companii au recunoscut ca au incalcat legea si au beneficiat de reducerea cuantumului amenzilor. Intercomfilm Distribution a fost sanctionata cu 7.675 lei, iar Hollywood Multiplex Operations cu 99.896 lei, scrie Mediafax.

In urma unei investigatii declansate in iunie 2013, Consiliul Concurentei a constatat ca cele doua companii au fixat pretul de revanzare, contractul de exploatare a filmelor incheiat intre acestea continand o clauza expresa care prevedea ca "Pretul minim de intrare la spectacolele de cinema va fi stabilit de comun acord".

Conform prevederilor din domeniul concurentei, o intelegere intre un furnizor si un distribuitor pentru a stabili pretul la care urmeaza sa-si revanda produsele (resale price maintenance) reprezinta o practica anticoncurentiala. In urma unei intelegeri de acest tip, consumatorii sunt afectati direct, neputand beneficia de preturi mai mici deoarece distribuitorul nu poate reduce preturile sub cele stabilite cu furnizorul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri