Conturile Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta au fost deblocate, dupa ce la sfarsitul anului trecut instanta a admis cererea de intrare in insolventa a companiei, in aceste conditii putandu-se achizitiona combustibilul si materialele necesare pentru deszapezirea drumurilor.

Potrivit unui comunicat al CITR, societatea de practicieni in insolventa desemnata administrator judiciar al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, in 22 decembrie Regia a depus la Tribunalul Constanta o solicitare de intrare in insolventa, scrie Mediafax.

Ulterior, in 29 decembrie, instanta a admis cererea companiei, iar CITR a fost desemnat administrator judiciar. In aceste conditii, reprezentantii CITR au actionat pentru deblocarea conturilor Regiei, astfel incat sa poata fi achizitionate materiale necesare pentru deszapezirea drumurilor.

“Suntem constienti cat de important este ca activitatea de deszapezire a drumurilor judetene sa se poata desfasura fara intrerupere, astfel incat cetatenii sa nu fie afectati. De aceea, imediat dupa deschiderea procedurii de insolventa, prioritatea noastra si a Regiei a fost sa deblocam lichiditatile - compania avea la momentul deschiderii procedurii disponibilul banesc blocat -, astfel incat sa se poata achizitiona combustibilul si materialele absolut necesare pentru deszapezire”, a declarat Bogdan Gorde, senior partner CITR.

Conform comunicatului citat, in urma acestor demersuri, au fost asigurate conditiile pentru ca operatiunea de deszapezire in judetul Constanta sa se desfasoare fara probleme, atat in perioada care a trecut de la deschiderea procedurii, cat si in perioada imediat urmatoare.

Citeste si:
Cadre medicale ale serviciilor de ambulanta, detasate pe litoral
Echipaje de la servicii de...

“In continuare, se vor lua masurile necesare pentru a se asigura continuitatea tuturor serviciilor care sunt in sarcina Regiei. In paralel, se vor efectua demersurile obisnuite ale procedurii de insolventa - intreaga activitate a regiei va fi analizata de specialistii CITR, vor fi notificati creditorii, va fi stabilita masa credala si va fi intocmita o strategie de reorganizare a activitatii RAJDP, care sa asigure mentinerea in viata economica a acestei unitati, extrem de importanta in sfera serviciilor publice din judetul Constanta”, se mai arata in comunicat.

La inceputul lunii decembrie, vicepresedintele Consiliului Judetean, Cristinel Dragomir, anunta ca Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta are conturile blocate de catre ANAF pentru o datorie de peste 20 de milioane de lei si din acest motiv nu poate achizitiona combustibil si material necesar pentru deszapezire.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Termene.ro: Viteza de recuperare a creantelor a ajuns la 85 de zile