Reprezentantii celor doua companii nu au putut fi contactati pentru informatii, dar anuntul oficial ar putea avea loc luni , conform Mediafax.

Melville, New York-based CD-adapco, cu sediul in Melville, New York, produce programe utilizate de ingineri pentru simularea activitatii motoarelor. Produsele companiei americane vor completa o divizie a Siemens a carei activitate se concentreaza pe softurile de management al ciclurilor de viata ale produselor.

Directorul general al Siemens, Joe Kaeser, fost director financiar, s-a concentrat in cei doi ani de la venirea la conducerea grupului pe reorganizarea si rentabilizarea acestuia, prin vanzarea diviziilor care nu fac parte din activitatile de baza.

Siemens trebuie sa concureze tot mai mult cu companii de software care pot dezvolta rapid tehnologie, intrucat au un singur domeniu de activitate. In schimb, doar 5% dintre cei 350.000 de angajati ai Siemens sunt ingineri software.

Citeste si:

Siemens a anuntat in decembrie ca va mari bugetul pentru cercetare si dezvoltare, intrucat vrea sa isi mentina pozitia de lider in domeniul inovatiilor, in raport cu grupul american General Electric.

CD-adapco a fost infiintata im 1980 si este inca sub controlul fondatorilor. Compania are 900 de angajati, iar in ultimii cinci ani a obtinut venituri anuale de 200 de milioane de dolari si o rata anuala de crestere de 15%. Principalul concurent este producatorul de software pentru simularea motoarelor Ansys.

NASA a angajat CD-adapco pentru simularea problemelor structurale de inginerie, dupa dezastrul rachetei spatiale Challenger, in 1986.Grupul Renault a folosit la randul sau software CD-adapco pentru simularea combustiei, racirii si evacuarii motoarelor masinilor din Formula 1.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock