Consiliul Concurentei vrea sa adopte sau sa recomande o serie de masuri prin care sa usureze intrarea pe piata carburantilor a companiilor mai mici. Potrivit presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu (foto), astfel de masuri sunt necesare, avand in vedere ca exista o companie care are aproape jumatate din piata de distributie a carburantilor prin benzinarii.

Din punct de vedere legal, Consiliul Concurentei are posibilitatea de a interzice OMV Petrom - compania la care face referire seful Concurentei - deschiderea de noi benzinarii, dar nu ia in calcul aceasta varianta, pentru ca ar fi "extrema".

"Vrem sa transparentizam piata, sa avem o aplicatie web in care sa poata fi consultate preturile carburantilor dintr-o anumita arie geografica. Apoi, am vrea ca la licitatiile de concesionare a benzinariilor pe autostrazi sa fie favorizati jucatorii mai mici", a spus Chiritoiu intr-o conferinta de presa.

O alta posibilitate ar fi ca preturile carburantilor practicate de benzinariile de pe autostrazi sa fie afisate cu cateva zeci de kilometri inaintea benzinariilor. De asemenea, seful Concurentei a chestionat si implicarea jucatorilor din retail in zona distributiei de carburanti, asa cum se intampla in strainatate. In Romania ar putea exista restrictii de autorizare pentru supermarket-uri pentru a intra in aceasta piata.

Citeste si:
Pretul carburantilor in Romania, mai mare decat media europeana
Retrospectiva 2017: Pretul...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Consiliul Concurentei a lansat ,,Monitorul preturilor carburantilor"