Consiliul Concurentei a amendat trei distribuitori angro de carburanti cu 16,9 milioane lei (3,7 mil. euro) pentru incheierea unei intelegeri anticoncurentiale. Conform Legii Concurentei, sunt interzise orice intelegeri intre companii care denatureaza concurenta, in special cele prin care se stabilesc preturile de vanzare sau cumparare sau cele prin care se impart pietele sau sursele de aprovizionare.

Autoritatea de Concurenta a constatat ca firmele Tinmar IND Bucuresti, Planoil SRL Bucuresti si Planoil Industries Bucuresti au participat la o intelegere anticoncurentiala, constand in fixarea preturilor, discounturilor si adaosurilor comerciale, impartirea clientilor si a surselor de aprovizionare in activitatea de distributie angro de benzina si motorina pe piata romaneasca.

„Toate companiile sanctionate au recunoscut participarea la intelegerea anticoncurentiala si au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%”, a anuntat luni Consiliul Concurentei.

Cea mai mare amenda a fost aplicata Tinmar IND (15, 2 milioane de lei). Planoil SRl a fost amenjdata cu 1,3 milioane de lei, iar Planoil Industries cu 0,3 milioane de lei. Tinmar este controlata de Augustin Oancea, iar grupul de firme Planoil este detinut de Ovidiu Ciocodeica.

Conform Legii Concurentei, sunt interzise orice intelegeri intre companii care denatureaza concurenta, in special cele prin care se stabilesc preturile de vanzare sau cumparare sau cele prin care se impart pietele sau sursele de aprovizionare.

Aceste amenzi vin sa completeze actiunile derulate de Consiliul Concurentei pe piata distributiei de carburanti. In urma cu cinci ani, Concurenta a amendat principalii distribuitori de carburanti cu aproape 900 milioane de lei pentru ca s-au inteles sa scoata de pe piata un sortiment de carburant.

Aceasta este, de altfel, cea mai mare amenda data de Consiliul Concurentei pana in prezent. Companiile amendate in 2011 sunt OMV petrom, OMV Petrom marketing, Lukoil, Rompetrol Downstream, Mol Romania si ENI (companie preluata intre timp de MOL).

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri