“Probabil vom deschide un nou magazin anul acesta” a declarat Daniel Boaje, director general si actionar al McDonald’s Romania, in contextul in care, spune acesta, incepand cu 2014, piata romaneasca a devenit mai stabila.

Totodata, Premier Capital planuieste inaugurarea a 6 McCafe-uri in acest an, iar pentru urmatorii doi ani vizeaza deschiderea a saisprezece noi restaurante fast-food in toate tarile in care este prezenta.

Compania malteza Premier Capital a anuntat ieri preluarea operatiunilor locale ale restaurantelor McDonald’s din Romania in sistem de franciza in urma unei tranzactii de aproximativ 65,33 milioane de euro. Prin preluarea celor 67 de restaurante din Romania, Premier Capital isi dubleaza numarul localurilor detinute, numarul angajatilor, precum si cifra de afaceri, care de la 100 milione de euro va ajunge la 210 milioane euro.

In cadrul noului parteneriat Daniel Boaje, directorul general al companiei, isi pastreza functia si devine si actionar al McDonald’s Romania. Preluarea celor 67 de restaurante s-a facut in urma unei tranzactii de 65,33 milioane de euro, dintre care peste jumatate din suma a fost deja platita, restul urmand a fi platit in termen de doua luni, dar nu mai tarziu de ianuarie 2017.

Citeste si:

Compania opereaza in sistem de franciza si pe pietele din Malta din 2005, in Estonia, Letonia, Lituania inca din 2007, iar din 2011 a preluat operatiunile McDonald’s Grecia, in toate aceste tari avand 64 de restaurante, 35 de McDrive-uri si 14 McCafe-uri.

Premier Capital este detinuta de compania Hili Ventures, care detine alte cinci divizii, pe langa McDonald’s: Apple, industria de IT, business-uri in logistica, in inginerie si real-estate.

In fotografie apar Daniel Boaje (in partea stanga), Melo Hili (CEO Hili Ventures si Presedinte Premier Capital-in centru) si Victor Tedesco (Managing Director, Premier Capital-in dreapta).