Producatorul de hidrocarburi OMV Petrom pregateste noi investitii in Oltenia, zoca care ii asigura 40% din productia anuala de gaze. Proiectul din Gorj face parte dintr-un plan al OMV Petrom a carui valoare totala se ridica la 356 milioane de euro si care se va derula pana in 2018.

Dupa ce anul trecut a alocat 135 milioane de euro intr-un sisteme de livrare a gazelor in Hurezani, judetul Gorj, compania petroliera a anuntat o alta investitie in aceasta localitate. Cu o valoare de pana la 800 milioane de lei (aproape 178 milioane de euro), noul proiect vizeaza constructia unei statii de tratare a gazelor, necesara pentru prelucrarea gazelor (uscare si tratare) inainte de a fi livrate in sistemul national de transport.

„Datorita investitiilor ridicate si descoperirilor din ultimii ani, Oltenia/judetul Gorj a devenit principala zona de productie de gaze pentru OMV Petrom, asigurand circa 40% din productia anuala de gaze”, potrivit companiei.

Investiile din Gorj fac parte dintr-un plan al OMV Petrom a carui valoare totala se ridica la 356 milioane de euro care se va derula pana in 2018. OMV Petrom a descoperit in 2011, in localitatea gorjeana Totea, unul dintre cele mai importante zacaminte on-shore de gaze din ultimii ani din Romania. Compania a inceput productia la Totea in acelasi an.

Grupul austriac de petrol si gaze OMV controleaza 51% din capitalul OMV Petrom, iar statul roman, prin Ministerul Energiei, are o detinere de 20,63%. Fondul Proprietatea are o participatie de 18,99%, in timp ce restul actiunilor se afla in posesia altor actionari.

Citeste si:
OMV Petrom a batut pasul pe loc in T3. Scaderea petrolului, "vinovata"
OMV Petrom: Scaderea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si