Inspectorii ANPC au decis sa interzica companiei Metrorex sa foloseasca statia Piata Victoriei, dupa ce o femeie s-a plans ca si-a prins piciorul intre peron si garnitura de tren, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

"A fost aplicata o amenda contraventionala de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol siguranta consumatorilor si s-a dispus masura de oprire temporara a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor", "se arata in comunicatul Autoritatii.

"Astazi, 28 ianuarie, o echipa de comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti au amendat cu 20.000 lei Regia Metrorex pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol sanatatea si siguranta consumatorilor, conform legislatiei de protectie a consumatorilor. In urma primirii unei reclamatii a unui consumator care si-a prins piciorul in spatiul dintre tren si marginea peronului, o echipa de comisari din cadrul CPC al Mun. Bucuresti s-a deplasat la statia de metrou Piata Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate. A fost aplicata o amenda contraventionala de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol siguranta consumatorilor si s-a dispus masura de oprire temporara a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor", conform comunicatului ANPC.

Restrictia intra in vigoare de astazi. Pana cand Metrorex va remedia problemele privind distantele dintre metrou si peron, metrourile nu vor mai opri in statiile din Piata Victoriei, conform reprezentantilor ANPC.

Reclamatia a fost facuta pentru statia de Metrou Piata Victoriei 2. "Statia de metrou se va inchide pe o perioada mai scurta sau mai lunga, totul tine de viteza cu care Metrorex rezolva problema", subliniaza reprezentantii ANPC.

In jurul orei 16.00, Metrorex a anuntat ca trenurile de metrou circula in regim normal pe toate magistralele, in deplina siguranta, si a declarat ca dupa vizionarea inregistrarilor de pe peron nu s-au identificat incidente ca cele semnalate de reclamatia la ANPC.

„Cu privire la controlul intreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 in care s-a mentionat ca acest control se efectueaza ca urmare a reclamatiei unei calatoare referitor la o situatie petrecuta in data de 12 ianuarie 2016, ora 12 si reclamata la ANPC in data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirma ca si-ar fi prins piciorul intre tren si marginea peronului la statia Piata Victoriei). Din primele verificari efectuate de Metrorex, prin vizionarea inregistrarilor de pe camerele indreptate spre peron din statia Piata Victoriei 1 si Piata Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamanta si nici nu s-a primit la Metrorex o reclamatie in acest sens”, au aratat reprezentantii Metrorex.

Cu privire la distanta dintre tren si marginea peronului, oficialii Metrorex sustin ca aceasta variaza de la statie la statie in functie de razele de curbura ale acestora, conform instructiei de norme si toleranta specifica si instructiei de miscare referitoare la gabaritul trenurilor.

„Toate datele de mai sus au fost prezentate si explicate inspectorilor ANPC in cadrul intalnirii de astazi, 28 ianuarie 2016 (intre ora 11:45 si 13:35). Totodata, precizam ca in cadrul discutiilor nu au fost identificate masuri pe care ar urma sa le ia Metrorex si in nici un caz asa cum s-a prezentat in mass-media – inchiderea vreunei statii de metrou.

Zilnic, fiecare dintre cele doua statii de metrou de la Piata Victoriei sunt tranzitate de circa 12.000 de calatori, neinregistrandu-se probleme deosebite in cei mai bine de 30 de ani de exploatare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri