Petrom ieftineste benzinele si motorinele cu 5 bani/litru incepand din data de 20 septembrie 2006, ora 00:00, pe fondul scaderii preturilor internationale ale produselor petroliere, informeaza un comunicat al companiei.

Pretul maxim ale benzinei ECO Premium va fi de 3,42 lei/litru, in timp ce sortimentele Premium 95 fara plumb si Top Premium +99 vor costa 3,4 lei/litru, respectiv 3,72 lei/litru. Motorinele Top Euro Diesel 4 si Euro Diesel 4 vor fi mai ieftine tot cu 5 bani/litru avand preturi maxime de 3,36 lei, respectiv 3,31 lei.

Potrivit comunicatului companiei, politica de preturi a Petrom, adoptata la inceputul anului 2005, tine seama de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere, dar si de contextul pietei interne. "Masura de modificare a preturilor practicate de Petrom vine ca urmare a scaderii cotatiilor internationale, adaptata conditiilor de piata din Romania", mentioneaza comunicatul Petrom.

La inceputul acestei luni, Petrom a dat tonul ieftinirilor anuntand ca scade pretul benzinelor cu 900 de lei pe litru si al motorinelor cu 600 de lei pe litru, ca urmare a evolutiilor internationale ale cotatiilor barilului de petrol. Trendul lansat de Petrom a fost urmat de Rompetrol si benzinarii particulari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Noi scumpiri la carburanti, energie electrica si gaze naturale