Romgaz si Electrocentrale Bucuresti au semnat un nou act aditional la contractul pentru furnizarea gazelor naturale, acesta fiind valabil intre 1-29 februarie 2016, a anuntat producatorul de gaze.

"In cadrul sedintei din data de 28 ianuarie 2016, Consiliul de Administratie al SNGN Romgaz a hotarat continuarea relatiilor comerciale cu Societatea Electrocentrale Bucuresti S.A. prin prelungirea contractului de vanzare - cumparare gaze naturale nr. 34/2015, prin semnarea unui act aditional, perioada de valabilitate fiind 1 februarie - 29 februarie 2016. Actul aditional se va semna in aceleasi conditii contractuale cu cele din contractul nr. 34/2015 si a actului aditional nr. 2/2015 la contractul mentionat", se arata intr-un comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB) , conform Mediafax.

Electrocentrale Bucuresti inregistreaza o datorie restanta de peste 300 milioane de lei catre Romgaz.

De asemenea, Consiliul de Administratie al Romgaz a mai aprobat incheierea unei conventii de esalonare pentru o parte din datoria inregistrata de ELCEN concomitent cu incheierea unui contract de ipoteca imobiliara de rang I pentru imobilele propuse de Electrocentrale Bucuresti in luna decembrie 2015.

"Valoarea sumei pentru care se va incheia esalonarea va fi determinata de valoarea imobilelor asupra carora se poate inscrie ipoteca de rangul I. Dispune in sarcina conducerii executive a S.N.G.N. Romgaz SA continuarea demersurilor pentru incheierea unei conventii de esalonare pentru restul datoriei, in conditiile obtinerii de garantii, asa cum au fost stabilite prin Hotararea Consiliului de Administratie al SNGN Romgaz Nr. 23/2015", se precizeaza in comunicat.

ELCEN este producatorul si furnizorul de agent termic pentru RADET, companie responsabila de distributie la nivelul Capitalei. ELCEN are de recuperat de la RADET aproape un miliard de euro, din care 650 milioane euro reprezinta debitul principal (pentru marfa livrata), iar restul sunt penalitati.

Romgaz este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este listata la Bursa de Valori din Bucuresti si la Bursa din Londra. Actionarul principal al companiei este statul roman, cu o participatie de 70%.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Petrecere ca inainte de criza pe bursa romaneasca