Clifford Chance,cea mai mare casa de avocatura din lume, a obtinut un contract de proportii in cadrul unei operatiuni financiare care ar putea deschide calea creditorilor americani catre piata europeana a obligatiunilor cu acoperire (covered bonds), estimata la 1,6 mii de miliarde euro.
Astfel ca, ea va oferi consiliere juridica clientilor ABN Amro, Barclays Capital si Deutsche Bank care vor subscrie in emisiunea de obligatiuni cu garantie ipotecara a Washington Mutual, consiliat de Sidley Austin. Aceasta operatiune de exceptie, asteptata sa aiba o emisiune initiala de 1 miliard euro dintr-un total de 20 de miliarde euro, reprezinta prima incercare a unui creditor american de a intra pe piata europeana a obligatiunilor cu acoperire, aflata intr-o continua dezvoltare, anunta un comunicat al companiei.

Tranzactia Washington Mutual are o structura mai putin intalnita, care permite schimbul garantiilor ipotecare din portofoliul de baza. In cazul in care proiectul va fi bine primit de investitori, Clifford Chance se va afla in pozitia privilegiata de a-si asigura o serie de mandate pe masura ce alti creditori americani vor planifica operatiuni similare pe piata din Europa.

Clifford Chance i-a mai avut clienti pe ABN si Barclays Capital in cadrul unor operatiuni similare cu garantii ipotecare in Europa. Daca operatiunea va fi una de succes si toate bancile cred ca va fi aceasta tranzactie poate deschide apetitul pentru obligatiunile cu acoperire si pe teritoriul Statelor Unite. Acesta poate fi inceputul unei noi clase de active, a declarat Debashis Dey, partener Clifford Chance pentru pietele de capital.

Clifford Chance mai detine un mandat din partea unui emitent american, operatiunea fiind programata sa inceapa in luna octombrie. Institutia bancara ce va subscrie a ales ca si consultant casa de avocatura Allen & Overy.

Clifford Chance a primit titlul de Casa de Avocatura a Anului in cadrul mai multor decernari de premii care au avut loc anul acesta, printre care: The Lawyer awards (iunie 2006), IFLR's seventh European Awards (martie 2006), M&A Asia Awards (ianuarie 2006) sau International Securitisation Report Awards (februarie 2006). Tot in acest an, firmei de avocatura i-au mai fost decernate numeroase premii, precum: Consilierul Juridic al Anului la Nivel Global (Infrastructure Journal Project Finance Awards, februarie 2006), Firma de Avocatura a Anului in Domeniul Bancar la Nivel Global (Whos Who Legal Awards, aprilie 2006) sau Echipa Anului in Domeniul Financiar Bancar (Legal Business Awards, februarie 2006).

Clifford Chance are 29 de birouri in 20 de tari si mai mult de 3.300 de avocati in birourile din toata lumea. Firma este organizata in mod global pe sase arii de practica: piete de capital, corporate M&A, afaceri bancare, litigii, real estate, taxe si dreptul muncii. In Romania, Clifford Chancea deschis, la 19 iunie, un birou in asociere cu Badea & Asociatii. Biroul din Bucuresti are 24 avocati - asociati si face parte din zona Europei Centrale si de Est a firmei Clifford Chance care detine deja birouri in Budapesta, Moscova, Praga si Varsovia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri