Aproape 500.000 de romani au cumparat pana in prezent bunuri prin credit doar cu buletinul in reteaua de produse electrocasnice si echipamente IT Altex.

Lansat in octombrie 2004, creditul doar cu buletinul inlesneste accesul unei categorii foarte largi de clienti la produsele electronice, electrocasnice si IT&C, sustin sursele citate.

"In momentul in care am introdus pe piata acest serviciu de finantare, am urmarit sa creem un sistem care sa accesibilizeze creditul de consum si sa permita cat mai multor clienti sa cumpere produsele pe care si le doresc", a declarat directorul de credite de consum Altex, Ramona Radut.

in prima luna de la lansare, peste 1.500 de persoane au ales creditul doar cu buletinul ca metoda de achizitionare a produselor electronice, electrocasnice sau IT&C din reteaua de magazine Altex. O luna mai tarziu, numarul utilizatorilor acestui tip de creditare a crescut de aproape 10 ori. Trendul de dublare a numarului utilizatorilor de la luna la luna s-a mentinut si in lunile imediat urmatoare, potrivit oficialilor Altex.

La doi ani dupa lansarea sa pe piata, creditul doar cu buletinul continua sa fie cel mai utilizat produs din portofoliul de instrumente de finantare oferite de Altex si Media Galaxy. in 2005, vanzarile realizate prin acest instrument financiar au reprezentat 40% din totalul vanzarilor, respectiv, 70% din totalul vanzarilor prin credit.

Vanzarile grupului s-au cifrat la 274,3 milioane de euro, lantul Altex fiind lider pe piata de profil, depasind cu mult vanzarile anuntate de principalii rivali - Domo si Flanco.

Pe fondul scaderii pietei in prima jumatate a lui 2006, dar si al diversificarii gamei de servicii financiare oferite de Altex, in primele sase luni ale acestui an vanzarile prin credit doar cu buletinul au inregistrat o descrestere comparabil cu aceeasi perioada a lui 2005.

Astfel, in perioada ianuarie - iunie 2006, totalul vanzarilor prin credit doar cu buletinul a reprezentat 21% din totalul vanzarilor, care au atins valoarea de 100 milioane de euro in perioada vizata, respectiv 50% din totalul vanzarilor prin credit.

Conditiile principale pentru ca o persoana sa poata beneficia de creditul instant doar cu buletinul in reteau Altex este ca aceasta sa realizeze un venit minim de 2,25 milioane lei, sa aiba varsta cuprinsa intre 20 si 65 ani si, nu in ultimul rand, sa fie de cetatenie romana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Sefa Arctic: Creditul cu buletinul, disparut pentru multa vreme