Bruno Ribo, CEO-ul ArcelorMittal Galati, cel mai mare producator de otel din Romania, spune ca #RomaniaProfesionista trebuie sa isi adapteze sistemul de educatie cerintelor pietei muncii.

„Pastram o relatie apropiata cu institutiile locale de invatamant si incercam sa sprijinim generatia viitoare de specialisti, ajutand la formarea unor profesionisti instruiti, la toate nivelurile afacerii noastre”, declara Ribo.

Pe langa asta, seful ArcelorMittal Galati crede ca Romania sa stabileasca un cadru competitiv pentru activitatea companiei din regiunea Marii Negre, avand in vedere ca, jucand intr-o piata foarte competitiva, trebuie sa furnizeze produse de calitate pentru mai multe industrii.

Pentru asta, Ribo spune ca ArcelorMittal are nevoie de piete de energie mai deschise si preturi fara taxe si subventii. De asemenea, Europa trebuie sa se ocupe de amenintarea relocarii emisiilor de carbon, in ceea ce priveste abordarea privind protectia mediului.

„Predictibilitatea si sustenabilitatea sunt foarte importante din punctul nostru de vedere. Trebuie sa evitam schimbari bruste de legislatie. In trecut, anumite decizii au fost luate fara studii de impact serioase asupra industriei”, adauga Ribo.

Concurentii din afara UE, un pericol

Activitatea combinatului siderurgic este lovita puternic de concurenta altor companii din tari in care taxele sunt mai mici si unde accesul la materii prime este mai usor, iar preturile electricitatii si gazelor naturale sunt „convenabile”.

„Concuram cu jucatori din afara Uniunii Europene, care nu platesc aceleasi taxe ca si noi, care au acces mai usor la materii prime la preturi convenabile, asa cum este cazul energiei electrice si gazului natural. Deoarece consumul de otel in Romania nu este suficient de mare, suntem nevoiti sa exportam doua treimi din productie”, continua Ribo.

El spune ca, pentru companie, exista o serie de factori foarte importanti, precum un cadru legislativ stabil, conditii similare cu competitorii din Uniunea Europeana si acces la programe de finantare.

„Desi acesti factori sunt implementati acum, ne-am confruntat cu distorsiuni in trecut. Am vrea sa vedem mai multa predictibilitate, pentru a putea continua programul nostru de dezvoltare”, afirma Ribo.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Sursa foto: ArcelorMittal Galati

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri