Stefan Marcu, Director A.T. Kearney Romania, spune ca Romania are nevoie, in primul rand, de o viziune pe termen lung de la care sa nu se abata, pentru a trece printr-o reforma reala. Mai mult decat atat, toate strategiile si politicile publice ar trebui sa fie aliniate cu aceasta.

"O alta problema pe care Romania trebuie sa o rezolve este cea a administratiei publice si a structurilor guvernamentale. Avem nevoie de oameni pregatiti si de absolventi cu potential ridicat in posturile publice, care sa inteleaga si sa contribuie activ la implementarea strategiilor ce fac parte din viziunea de tara”, a declarat Stefan Marcu.

Un alt element esential pentru o schimbare pe termen lung este reforma educatiei, care ar trebui sa vizeze trei mari paliere: „subiectele predate (de actualitate, axate pe dezvoltarea aptitudinilor practice), calitatea profesorilor si implicarea activa a mediului privat in educatie (ore in afara scolii, practica, etc.), asigurarea calitatii educatiei (ciclurile primare si secundare) la nivelul intregii tari si nu doar in mediul urban”.

In ceea ce priveste sectorul de consultanta, Marcu nu se asteapta la schimbari majore in industrie. „De vreo doi ani incoace am observat, insa, ca Data Analytics si Big Data sunt din ce in ce mai importante in cadrul proiectelor de consultanta si al activitiatii noastre in general. In urmatorii ani acest trend va prinde si mai mare amploare, cu efecte benefice si puternic disruptive”, afirma directorul A.T. Kearney.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri