Directorul general al companiei farmaceutice Antibiotice, Ioan Nani, spera ca privatizarea societatii sa ajunga in stadiul de negocieri finale pana la sfarsitul anului, iar contractul de privatizare sa fie semnat in primul trimestru al anului viitor.

Valoarea pachetului de 53% care urmeaza sa fie vandut de statul roman s-ar putea ridica pana la 200 milioane de dolari, a declarat Ioan Nani pentru NewsIn.

Interesul pentru privatizarea Antibiotice, ultima companie farmaceutica mare ramasa in portofoliul statului roman, si l-au aratat deja mai multe companii, printre acestea fiind atat fonduri de investitii, cat si companii farmaceutice multinationale, a spus Ioan Nani, insa nu a dorit sa dezvaluie numele acestora.

in ultimele 12 luni, trei jucatori importanti de pe piata de profil din Romania si-au gasit actionari majoritari noi: Sicomed, care a fost cumparat de catre compania ceha Zentiva, Sindan a fost achizionat de catre Actavis, iar Terapia - de catre indienii de la Ranbaxy.

Antibiotice Iasi ramane unica companie de talie mare care asteapta un investitor strategic, insa procesul de privatizare a acesteia se confrunta cu dificultati inca din faza selectarii unui evaluator al activelor societatii.