Baxi International mizeaza pe intrarea Romaniei in Uniunea Europeana (UE) la 1 ianuarie 2007 pentru a-si creste vanzarile pe piata romaneasca, iar cota de piata sa ajunga la 20% de la 11% in prezent.

"Odata cu adearea Romaniei la UE speram ca, reducandu-se subventiile acodrate de Guvern pentru incalzirea populatiei, piata centralelor termice si vanzarile noastre din Romania vor creste", a declarat directorul general al Baxi International, Fulvio Menegotto.

Potrivit reprezentantilor Baxi Interntional, cota de piata a importatorului de centrale Baxi in Romania ar trebui sa creasca in urmatorii trei-cinci ani la 20% de la 11%, cat are in prezent. Ei au mai spus ca spera ca, incepand cu 1 ianuarie 2007, vanzarile sa creasca, astfel stopandu-se declinul din ultimii doi ani. in acest an Baxi vrea sa-si creasca cota de piata cu unul-doua procente.

Oficialii Baxi International au adaugat ca, potrivit estimarilor grupului, in urmatorii cinci ani, piata centralelor termice din Romania ar trebui sa creasca la 250.000 de unitati vandute. Anul trecut, piata romaneasca a centralelor termice a fost de 140.000 de unitati si se estimeaza ca si pentru 2006 isi va pastra aceeasi valoare.

Directorul general al companiei a mai spus ca analizeaza in prezent posibilitatea de a construi o fabrica de centrale termice in estul Europei, iar Romania este una dintre posibilele locatii.

"Romania este o piata cu mare potential, dar nu este destul de matura ca celelalte tari europene in care noi desfasuram activitati. Este cea mai complicata piata pe care activam, dar este o piata competitiva", a spus Fulvio Menegotto.

In ultimii trei ani, Baxi International a investit in Romania peste trei milioane de euro in actiuni de promovare si de publicitate. Baxi comercializeaza pe piata romaneasca centralele termice Baxi si Westen si vrea, ca pana la sfarsitul anului, sa introduca si centralele termice Roca, adresate populatiei cu venituri mici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Paradox: Britanicii inchid zeci de magazine de bricolaj