Producatorul de energie detinut de stat Hidroelectrica ar putea inregistra in acest an un profit brut de 1,3 miliarde lei, cel mai bun rezultat din istoria companiei, fata de 1,1 miliarde lei anul trecut, la o productie de 15 TWh.

Potrivit avocatului Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, rezultate sunt determinate de masurile implementate de Euro Insol - optimizarea costurilor si cresterea veniturilor, conform Mediafax.

Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa in luna iunie a acestui an si in noiembrie ar putea fi listata la bursa. Avocatul spune ca listarea ar pune compania la adapost in "era post Borza" si considera ca valoarea reala de piata a Hidroelectrica este de minim cinci miliarde de euro.

"Profitul brut a depasit 1,1 miliarde lei in 2015, mai mic decat in 2014 cu doar 57 milioane lei, in 2014 Hidroelectrica consemnand un profit brut de 1,157 miliarde lei. Am produs o cantitate mai mica de energie, dar a fost vanduta la un pret mai mare. Bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2016 a fost construit pe o productie de 15 TWh. Sunt convins ca si 2016 va fi la fel de bun. Practic vom marca trei ani consecutivi de rezultate spectaculoase, cu o rata a profitabilitatii de peste un miliard de lei anual. Avand in vedere masurile si deciziile implementate in ultimul an de zile si cumulate cu politicile asumate in ultimii ani de zile, ma astept ca 2016 sa fie cel mai bun an din istoria Hidroelectrica si estimez un profit brut de minim 1,3 miliarde lei", a declarat Borza. In opinia sa, performanta Hidroelectrica de anul trecut este una de exceptie, raportata la productia de energie.

"In 2015 ne-am confruntat, din pacate, cu un regim hidrologic deficitar in a doua parte a anului, din iunie, si care a avut ca si rezultat o productie mai mica cu 2,5 TWh decat in 2014. Acest lucru s-a vazut si in cifra de afaceri, care a fost mai mica cu 200 milioane lei, de la 3,4 miliarde lei in 2014, la 3,2 miliarde lei in 2015. Sunt foarte multumit in ceea ce priveste profitabilitatea, pentru ca aceasta s-a mentinut la o productie mult mai mica in 2015", a precizat Remus Borza.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri