Consiliul Concurentei a anuntat, miercuri, ca analizeaza tranzactia prin care grupul francez Lactalis va prelua companiile Albalact, Raraul si Albalact Logistic, tranzactie anuntata la finele lunii ianuarie.

"Autoritatea de concurenta va analiza aceasta tranzactie in conformitate cu Regulamentul privind concentrarile economice, in vederea stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal", se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare, conform Mediafax.

O decizie urmeaza a fi adoptata, conform prevederilor legale, in termen de 45 de zile de la data la care notificarea devine efectiva.
In Romania, grupul Lactalis detine Lactalis Romania, Dorna Lactate, Dorna si Parmalat Romania. Grupul Lactalis este prezent la nivel international in special in sectorul produselor lactate.

Atat grupul Lactalis, cat si Albalact isi desfasoara activitatea, in principal, pe piata produselor lactate si a sucurilor de fructe.

Albalact a anuntat, la finele lunii ianuarie, ca actionari ai companiei care detin cumulat 70,3% din titluri au incheiat un acord cu Lactalis, in urma caruia grupul francez va prelua Albalact Alba Iulia (ALBZ), cea mai mare companie locala din industria laptelui. Actionarii sunt Raul Ciurtin, Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited si RC2 (Cyprus) Limited.

Acestia s-au angajat sa vanda participatiile lor, insumand 70,3%, intr-o oferta de preluare care urmeaza sa fie initiata de Lactalis pentru preluarea a 100% din Albalact.

Albalact este cea mai mare societate cu capital majoritar local in industria laptelui. Infiintata in 1971, Albalact a fost transformata in societate pe actiuni in anul 1990 si privatizata in 1999. In prezent, Raul Ciurtin si sotia lui detin 41% din actiuni, prin doua firme din Cipru. Albalact detine 99,01% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc si 100% din firma de logistica Albalact Logistic SRL, avand peste 1.000 angajati in toate cele trei entitati. Albalact comercializeaza produse proaspete, pasteurizate si UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Raraul, Albalact si Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial in industria procesarii laptelui, detinand branduri precum President si Parmalat. Grupul are 75.000 de angajati si peste 200 de fabrici, in 43 de tari, raportand anul trecut o cifra de afaceri de 17 miliarde euro.
In Romania, grupul a cumparat, in 2008, brandul LaDorna, de la omul de afaceri Jean Valvis.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Vasile, SanoPass: Ce se întâmplă cu tichetele de masă și abonamentele medicale
Setari Cookie-uri