Retailerul grec de jucarii Jumbo a obtinut in Romania in primele sase luni ale anului fiscal 2015/2016 un profit net de 9,3 milioane euro, de doua ori si jumatate mai mare fata de acelasi interval al anului anterior, in conditiile in care vanzarile au urcat de peste doua ori, la 28,65 milioane euro.

In primele sase luni ale anului fiscal 2014/2015, compania a raportat pentru Romania profit de 3,77 milioane de euro, la vanzari de 12,92 milioane de euro. La finele anului 2014, compania opera in Romania patru magazine, iar pe parcursul anului 2015 a deschis alte trei unitati, cele din Arad, Ploiesti si Pitesti, potrivit Mediafax.

Subsidiara din Romania a Jumbo opera la finele lunii decembrie sapte magazine, din care doua in Bucuresti, unul in Timisoara, unul in Oradea, unul in Arad, unul in Ploiesti si unul in Pitesti. Retailerul vrea sa ajunga in urmatorii ani la o retea locala de 14-16 magazine. La finele anului trecut, Jumbo avea in Romania 595 de angajati, dintre care 534 permanenti, iar 61 sezonieri.

Vanzarile la nivel de grup s-au situat la 424,47 milioane de euro in iulie-decembrie anul trecut, iar profitul la 72,5 milioane euro. Retailerul elen avea in decembrie o retea de 73 de magazine in Grecia, Cipru, Bulgaria si Romania, dar si un magazin online. Pe langa jucarii, care reprezinta cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei ofera produse pentru ingrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoratiuni si produse pentru locuinta.

Sursa foto: Marynka/ shutterstock.com

Citeste si:
Piata jucariilor ar putea depasi pragul de un miliard de lei
Piata jucariilor din Romania...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Jumbo a cumparat Macro Mall din Brasov pentru 4 milioane de euro
Setari Cookie-uri