Compania suedeza IKEA a anuntat ca va mari salariul minim brut al angajatilor full time din Romania la 2.000 de lei, incepand cu luna mai a acestui an. Cresterea face parte dintr-un proces in etape in cadrul careia salariul s-a marit de la 1.353 de lei la 1.700 de lei, cat este in prezent, si reprezinta un avans de 47% fata de luna decembrie 2015.

Cresterea salariului minim in Romania este cea mai recenta dintr-o serie de investitii pentru angajati pe care retailerul de mobila le-a facut in ultimii doi ani. In 2013, a fost introdus programul One IKEA Bonus, prin care toti angajatii primesc un bonus de performanta, precum si programul de loialitate Tack!, prin care angajatii care lucreaza in firma de peste cinci ani sunt recompensati cu o contributie anuala la planurile individuale de pensie.

„Avem o misiune in Sud-Estul Europei: aceea de a crea o viata de zi cu zi mai buna pentru cei mai multi oameni si de a influenta societatea inspre mai bine, oferind un exemplu pozitiv. Am decis sa facem un pas mai departe in indeplinirea acestei misiuni in beneficiul angajatilor nostri. Pentru noi, aceasta este o investitie pe termen lung in oameni, bazata pe convingerea ca o echipa rasplatita corect si care beneficiaza de conditii bune de munca poate sa ofere o experienta excelenta clientilor nostri,” a declarat Stefan Vanorbeke, Retail Manager IKEA SEE.

Compania a inceput un proces continuu de aliniere intre toate tarile din regiunea Europa de Sud Est (SEE), bazat pe evaluarea performantelor individuale si corelat cu rezultatele financiare totale. Prin urmare, toti angajatii IKEA SEE din cele patru tari (Romania, Croatia, Serbia si Slovenia) vor beneficia de un pachet de beneficii Total Reward, noi niveluri salariale bazate pe principii de corectitudine si incluziune care sa contribuie pe termen lung la bunastarea tuturor angajatilor Ikea SEE incepand cu anul financiar 2017 (septembrie 2016 – august 2017).

Pe langa nivelul salarial mai mare, angajatii IKEA SEE beneficiaza in acest moment de un pachet de beneficii care include asigurare medicala, asigurare de risc, mese subventionate in Restaurantul Angajatilor, discount de angajat, petreceri anuale sau cadouri pentru copii.

Citeste si:
Ekaterina Egorova este noul CEO al IKEA pe Europa de Sud-Est
Ekaterina Egorova este noul...

Sursa foto: anantachat/Shutterstock.com

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri