MedLife, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria serviciilor medicale private din Romania, a luat un credit de 56 de milioane de euro, jumatate din suma urmand sa fie alocata achizitiilor de companii din piata de profil.

Creditul a fost acordat de patru banci – Banca Comerciala Romania, ING Bank, Raiffeisen Bank si BRD Groupe Societe Generale. Potrivit reprezentantilor companiei, 20 milioane de euro din fondurile contractate sunt destinate exclusiv proiectelor de achizitii planificate pentru perioada imediat urmatoare, in vederea extinderii ”accelerate” a operatiunilor MedLife la nivel national. Compania va suplimenta suma de 20 milioane de euro cu minim alte 5 milioane euro, fonduri proprii, valoarea totala a bugetului de achizitii ridicandu-se la un minim de 25 milioane euro.

“In acest moment ne aflam in competitie pentru toate companiile medicale din sectorul privat romanesc si nu numai, iar cu unele dintre acestea suntem deja in discutii avansate. Nu excludem nici posibilitatea unor noi finantari / aliante pentru achizitii de anvergura, aceste directii fiind parte a strategiei de business prin care vizam sa ne consolidam pozitia de lider si sa ne distantam semnificativ de locurile doi si trei de pe piata” a declarat Mihai Marcu, presedinte CA MedLife.

MedLife a efectuat prima tranzactie a unui operator local in 2010, cand a cumparat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov. Achizitia a depasit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importanta operatiune de cumparare a unui furnizor medical local din Romania, derulata de un alt operator local de profil. Din 2010 si pana in prezent MedLife a derulat 9 tranzactii de preluare a unui operator local, sase dintre acestea fiind anuntate in ultimele 12 luni.

Aditional, MedLife isi va extinde reteaua cu doua hyperclinici noi si un nou spital, investitii planificate pentru orase din tara cu peste 200.000 de locuitori.

“2016 a inceput cu rezultate peste asteptari, am inregistrat o crestere de peste 20% in primele doua luni fata de aceeasi perioada a anului trecut in conditiile in care contractele cu CNAS au scazut cu 15% fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a mai spus Mihai Marcu.

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996 si acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii. In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 16 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Arad, Craiova, Galati, Iasi si Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unitati spitalicesti in Bucuresti, Brasov, Arad, Craiova si Iasi, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecologie, 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 32 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 14 centre de excelenta cu specializare unica, 8 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife Med si in colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toata tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri