Valoarea proiectelor de infrastructura ale Alstom in Romania este de 230 milioane de euro, fara a pune la socoteala contractul de mentenanta cu Metrorex. Printre proiectele in derulare se numara reabilitarea mai multor portiuni de cale ferata si realizarea unor sisteme de electrificare.

Alsom este prezent pe piata din Romania din 1994. Dupa ce grupul Alstom si-a vandut catre americanii de la GE diviziile de energie, in 2014, compania a ramas in Romania doar cu o firma, Alstom Transport, cu care in 2014 a avut o cifra de afaceri de aproape 531 milioane de lei si un profit net de 12,1 milioane de lei. Compania are 500 de angajati.

In 2004 a semnat un contract cu Metrorex, operatorul metroului din Capitala, pentru o perioada de 15 ani. Acordul, cu o valoare de 240 milioane euro, a inclus si preluarea de catre Alstom a trei depouri si a unei uzine de reparatii, impreuna cu angajatii aferenti. Acordul presupune ca Alstom sa faca mentenanta trenurilor de la metrou.

“Contractul cu Metrorex reprezinta 30-35% din cifra de afaceri anuala in Romania”, a declarat Gabriel Stanciu, managing director Alstom Romania & Bulgaria, intr-o intalnire cu presa.

Potrivit lui Stanciu, Romania are acum material rulant, locomotive si vagoane, care pot merge cu 180-200 kilometri/ora.

“Dar subfinantarea e crunta. Pe semnalizare, CFR are specialisti foarte buni. In Romania nu exista un sistem de mentenanta a infrastructurii. Aici e privita ca o chestie complementara. Nimeni nu se poate dezvolta fara infrastructura”, a afirmat acesta intr-o intalnire cu presa.

Romania are 12.000 kilometri de cale ferata, dintre care o treime sunt electrificati, o treime sunt dubli. Principalul operator feroviar din Romania este CFR Calatori.

Sursa foto: Alstom Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri