Alsom este prezent pe piata din Romania din 1994. Dupa ce grupul Alstom si-a vandut catre americanii de la GE diviziile de energie, in 2014, compania a ramas in Romania doar cu o firma, Alstom Transport, cu care in 2014 a avut o cifra de afaceri de aproape 531 milioane de lei si un profit net de 12,1 milioane de lei. Compania are 500 de angajati.

In 2004 a semnat un contract cu Metrorex, operatorul metroului din Capitala, pentru o perioada de 15 ani. Acordul, cu o valoare de 240 milioane euro, a inclus si preluarea de catre Alstom a trei depouri si a unei uzine de reparatii, impreuna cu angajatii aferenti. Acordul presupune ca Alstom sa faca mentenanta trenurilor de la metrou.

“Contractul cu Metrorex reprezinta 30-35% din cifra de afaceri anuala in Romania”, a declarat Gabriel Stanciu, managing director Alstom Romania & Bulgaria, intr-o intalnire cu presa.

Citeste si:

Potrivit lui Stanciu, Romania are acum material rulant, locomotive si vagoane, care pot merge cu 180-200 kilometri/ora.

“Dar subfinantarea e crunta. Pe semnalizare, CFR are specialisti foarte buni. In Romania nu exista un sistem de mentenanta a infrastructurii. Aici e privita ca o chestie complementara. Nimeni nu se poate dezvolta fara infrastructura”, a afirmat acesta intr-o intalnire cu presa.

Romania are 12.000 kilometri de cale ferata, dintre care o treime sunt electrificati, o treime sunt dubli. Principalul operator feroviar din Romania este CFR Calatori.

Sursa foto: Alstom Romania