Betty Ice, companie infiintata de omul de afaceri sucevean Vasile Armenean, intentioneaza sa isi extinda distributia in noi state “din vestul Europei”, a declarat pentru wall-street.ro proprietarul companiei.

Anul trecut, producatorul sucevean, cel mai important jucator pe piata locala a inghetatei, a raportat o crestere de 30% a business-ului, evolutie impulsionata de conditiile meteo favorabile consumului si de reducerea TVA. “Am ajuns la 26 de milioane de euro anul trecut. Ne propunem sa pastram cresterea de 30% si pentru acest an. Lucrurile depind in mare parte de vreme. Ne-am pregatit deja pentru vara”, spune Vasile Armenean.

Astfel, compania a investit in distributie si in productie, prin largirea sortimentatiei, respectiv prin extinderea numarului de chioscuri si gelaterii. “Vom lansa in luna aprilie noi produse, o noua inghetata pe bat cu un preparat de visine in interior, si vom mai angaja anul acesta 20-30 de persoane pe partea de vanzari in chioscuri si gelaterii. In zona aceasta avem circa 200 de vanzatori”, a explicat Armenean.

De asemenea, compania intentioneaza sa extinda exporturile pe noi piete din “vestul Europei”. In prezent, exporturile reprezinta 7-8% din totalul afacerii Betty Ice, inghetata produsa in fabrica din Suceava ajungand in prezent in Moldova, Ucraina, Italia, Ungaria si Cipru. "Vom participa in perioada urmatoare la doua targuri unde speram sa incheiem contracte de distributie in cateva tari din vestul Europei", spune Vasile Armenean.

Pe plan local, cele mai mari vanzari sunt in cele mai importante orase din Moldova, in Bucuresti, Constanta si Brasov.

Citeste si:
Romanii care au construit afaceri de succes
Romanii care au construit...

“As vrea sa se lucreze la reglementarea pietei. Trebuie crescuta ponderea produselor romanesti la raft. Sustin, de asemenea, initiativa de inchidere a supermarketurilor in weekend, iar taxa de mediu trebuie regandita. In forma actuala ne-a bulversat pe toti”, adauga Vasile Armenean.

Fondat in urma cu 25 de ani, producatorul de inghetata Betty Ice detine o unitate de productie in Suceava, cu o capacitate de 120 de tone pe zi. In sezon numarul angajatilor ajunge la 900 de persoane, iar in extrasezon echipa este formata din 600 de salariati.

Vasile Armenean a intrat in industria inghetatei inainte de anii 1990, pe cand locuia in orasul austriac Linz. Armenean lucra intr-o fabrica de ochelari si, la solicitarea unui prieten care era angajat intr-o gelaterie l-a ajutat in prima instanta la repararea unui utilaj defectat. I-a placut ideea unei afaceri cu inghetata si si-a dorit sa dezvolte acest concept pe piata autohtona. In 1992, omul de afaceri sucevean a decis sa se intoarca in tara si doi ani mai tarziu a pus bazele afacerii Betty&Cris, alaturi de alti doi parteneri. In 1998, cei doi parteneri au iesit din afacere, Armenean ramanand singurul actionar. Avea la momentul respectiv 50 de angajati si trei camioane pentru distributie.

In prezent, consumul anual de inghetata din Romania este unul dintre cele mai scazute din Europa, respectiv 1,6 kg per cap de locuitor. Spre comparatie, in tarile scandinave consumul anual se ridica la 8 kg/capita. Printre cei mai importanti producatori de inghetata se mai numara Unilever si Nestle, alaturi de nume locale precum Kubo Ice Cream, Alpin 57 Lux si Top Gel, acestia impartind o piata evaluata la 150 mil. euro.

Citeste si:
Unilever isi retrage vitrinele frigorifice din anumite magazine
Primul pas al Unilever pentru...

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii au produs inghetata de peste 600 milioane lei anul trecut