Presedintele Consiliului de Supraveghere al grupului austriac OMV, proprietarul Petrom, Peter Oswald, a decis sa demisioneze incepand cu data de 18 mai, cand va avea loc adunarea generala anuala a actionarilor.

”Impreuna am pus cu succes bazele viitorului OMV. Pentru mine cel mai important lucru este faptul ca am refacut increderea si cooperarea intre Consiliul de Supraveghere si board-ul executiv. Acest fapt a condus la imbunatatirea de durata a climatului in intreaga companie”, afirma Oswald intr-un comunicat al OMV, conform News.

Oswald, care este si director general al producatorului de hartie si ambalaje Mondi Europe & International, a explicat ca in ultimele luni au crescut foarte mult obligatiile sale, atat la Mondi cat si la OMV.

”Nu vreau sa las sa scada calitatea muncii mele la ambele companii, este atat in interesul OMV cat si al Mondi sa demisionez din functiile de presedinte si de membru al Consiliului de Supraveghere, chiar daca imi este greu sa fac acest lucru”, a spus acesta.

OMV a anuntat in februarie ca in 2015 a inregistrat pierderi nete de 1,255 miliarde euro, dupa un profit de 527 milioane euro in 2014, in timp ce vanzarile grupului au scazut cu 37%, la 22,527 miliarde euro.

Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%, Ministerul Energiei are o detinere de 20,63%, Fondul Proprietatea (FP) de 18,99%, in timp ce restul actiunilor se afla in posesia altor actionari.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Upstream (Explorare si Productie), Downstream Oil (Rafinare si Marketing), Downstream Gas (Gaze si Energie).

Sursa foto: noomcpkstic / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Șeful City Grill: Nu mă așteptam vreodată să închidem restaurantele
Setari Cookie-uri