Macon Investment a fost infiintata de catre HaMer Holding, detinatorul actiunilor la Macon. La randul lui, HaMer este un fond de investitii care face parte din grupul de firme Polish Entreprise Fund V, informeaza NewsIn. Cristian Nacu, vicepresedintele Entreprise Investors, a estimat o cifra de afaceri de 100 milioane lei pentru Macon in anul 2006 si un profit net de 10-11 milioane lei.

"Este inca destul de devreme sa spunem o cifra foarte precisa", a spus Nacu, in luna septembrie. Entreprise Investors va investi in Macon pentru a obtine imbunatatiri, a continuat vicepresedintele EI. "in general, strategia noastra este sa nu scoatem dividende din companie, ci sa le reinvestim", a afirmat Nacu, iar pentru dezvoltare, compania va putea sa investeasca suficient din surse proprii, a continuat acesta. Enterprise Investors, companie care gestioneaza Polish Enterprise Fund V, a anuntat, in luna septembrie, preluarea integrala a producatorul de materiale de constructii Macon Deva, pentru suma de 35 milioane euro.

In ultima saptamana din august, Consiliul Concurentei a stampilat preluarea controlului asupra companiei Macon S.A Romania de catre HaMer Holding S.a.r.l - Luxemburg. Macon are ca obiect principal de activitate fabricarea elementelor de beton pentru constructii precum si producerea de alte materiale cum ar fi BCA, vata minerala bazaltica, cahle de teracota, materiale izolatoare, tigla din beton.