Compania Prolyte Products, parte a Prolyte Group din Olanda, specializat in realizarea de structuri usoare din aluminiu destinate organizarii de evenimente publice, a inaugurat o noua fabrica la Piatra-Olt, judetul Olt, construita cu ajutorul finantarii de 16 milioane de lei obtinute de la EximBank.

Investitia totala pentru noua unitate de productie depaseste 18 milioane de lei si a fost realizata in cadrul unui proiect co-finantat din fonduri europene, cu sustinerea EximBank. Constructia fabricii, ce se intinde pe o suprafata de 5.000 metri patrati si care va genera pana la 500 de locuri de munca, a demarat in vara anului trecut.

”Finantarea de peste 16 milioane de lei acordata pentru fabrica de la Piatra-Olt completeaza paleta zonelor de acoperite de colaborarea noastra, de la derularea operatiunilor zilnice, dezvoltarea societatii si a activitatii sale de export, pana la atragerea de fonduri europene. Credem ca acest parteneriat confirma inca o data preocuparea noastra strategica de a construi o relatie solida cu mediul de afaceri si arata ca EximBank este suficient de flexibila pentru a se adapta pietei, asa cum a facut-o in ultimii ani, devenind un partener financiar preferat de business”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Aceasta este cea de-a doua fabrica pe care Prolyte Group o deschide in Romania, dupa cea de la Slatina, unde lucreaza 150 de persoane si care produce structuri usoare din aluminiu destinate organizarii de evenimente publice. Fabrica Prolyte Group de la Slatina este de altfel cea care a livrat scenele si tot decorul metalic al spectacolului Eurovision 2014, precum si pe cele ale concertelor sustinute la Bucuresti de Andre Rieu si Robbie Williams.

Extinderea capacitatii de productie din Romania este parte a strategiei Prolyte Group de a-si transfera treptat productia din Olanda in tara noastra. ”Deschiderea acestei noi fabrici este faza finala si cea mai importanta a planului de relocare a productiei, care ne va permite sa continuam extinderea si sa ne consolidam pozitia de lider pe piata globala in domeniul in care activam” a spus Lambert Bouwmeester, Prolyte Group CEO.

EximBank, detinuta de stat, are ca principale servicii finantarea, garantarea si asigurarea, obiectivul institutiei de credit fiind sa sustina activitatea exportatorilor, a IMM-urilor si companiilor cu proiecte in domenii prioritare pentru economie, in special a celor care contribuie la absorbtia de fonduri europene. BAnul trecut, EximBank a obtinut un profit de 46,6 milioane lei, in timp ce expunerea totala a urcat la 4,7 miliarde de lei, de la 4,5 miliarde de lei anul anterior. In primele noua luni din acest an profitul net s-a situat la 55 de milioane de lei, in urcare cu 58% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Infiintata in 1991 sub denumirea de Prolyte Products BV, compania si-a inceput productia in Romania ca SC Lite Structures-Ro SRL. Din 2010 a devenit parte a Prolyte Group, rezultat al fuziunii la nivel international a companiilor Prolyte Group BV si Lite Structures Holding. Prolyte Group este unul dintre cei mai mari producatori de schele de aluminiu, scene si solutii structurale din aluminiu. Cu sediul central la Leek, Olanda, un depozit principal in Germania si o unitate de productie in Romania, Prolyte detine o pozitie solida pe piata globala deservind clienti din intreaga lume.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri