Consiliul de Administratie al Electrica SA l-a revocat vineri pe Ioan Rosca din functia de director general, la conducerea companiei fiind numit, interimar, directorul financiar, Iuliana Andronache.

"Urmare a anuntului din data de 26 februarie 2016, Consiliul de Administratie al Electrica SA l-a revocat astazi, 11 martie 2016, pe domnul Ioan Rosca din pozitia de Director General al Electrica SA, conform Mediafax.

Totodata, Consiliul de Administratie a numit-o pe doamna Iuliana Andronache, Director Financiar,in functia de Director General interimar al Electrica SA, cu efect imediat, pana in momentul in care un nou Director General va fi numit si va prelua atributiile", arata Electrica, intr-un comunicat.

La 26 februarie Electrica a anuntat ca administratorii companiei au convenit cu Rosca incetarea mandatului acestuia pana cel tarziu in luna iunie, procesul de selectie a inlocuitorului acestuia fiind estimat sa se desfasoare pe parcursul a doua luni.

Rosca ocupa postul de director general al Electrica de la mijlocul anului 2012. Electrica detine filialele de furnizare si distributiei a energiei electrice Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord.

Statul controleaza cel mai mare pachet de actiuni la Electrica, de 48,7% din capital. Compania este listata secundar la bursa de la Londra.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Master la Toronto, executiv la Electrica: Ce a "importat" din Canada?