Legea anti-fumat va inghenunchea o intreaga industrie, una care aduce bugetului de stat peste 650 de milioane de euro anual din taxe si impozite, in mod direct. Nu, nu este vorba despre restaurante sau pub-uri, hoteluri sau discoteci, ci de industria gambling-ului.

Viorela Radoi, director executiv al ROMSLOT, Asociatia Organizatorilor de Sloturi, subliniaza ca „efectele acestei legi asupra industriei jocurilor de noroc vor fi majore. Experienta europeana a demonstrat ca, in alte tari, interzicerea fumatului in salile de joc a avut repercusiuni grave asupra veniturilor operatorilor, ce au scazut cu 30 pana la 40%, desi legea nu era la fel de dura ca in cazul nostru”, avertizeaza ea.

Radoi estimeaza ca si in Romania efectul va fi unul similar.

„Totodata, va avea loc si o scadere proportionala a veniturilor aduse de jocurile de noroc la bugetul de stat, acestea reprezentand o piata de 650 de milioane de euro in 2012. In plus, interzicerea completa a fumatului in salile de jocuri ii va determina pe jucatori sa fumeze in fata salilor, iar exemplul altor tari arata ca asta va aduce o serie de neplaceri pentru cei care locuiesc in apropierea spatiilor respective”, puncteaza ea.

Este important sa ne uitam la vecinii nostri si sa folosim precedentul creat de experienta acestora pentru a imbunatati legislatia ce vizeaza direct industria noastra, considera directoarea ROMSLOT.

Citeste si:
Acesta este castigatorul loteriei din Jamaica
Acesta este castigatorul...

„In multe tari europene, printre acestea numarandu-se si Italia, Austria, Belgia, Suedia, spatiile de divertisment, cum este si cazul salilor de jocuri de noroc, fac exceptie de la interdictiile aplicate fumatului. Fumatul este permis in salile de jocuri de noroc, in diferite conditii, in cele mai multe dintre statele din Uniunea Europeana, astfel de solutii putand fi implementate si in Romania. Printre acestea se numara dotarea salilor de joc cu sisteme speciale de aerisire, sisteme care sa extraga aerul din incaperi si sa-l inlocuiasca in proportie de 100% cu aer proaspat sau existenta unor spatii special amenajate pentru fumatori - cabine pentru fumatori, aflate in interiorul salilor de jocuri de noroc, si care sa respecte anumite conditii tehnice care sa asigure protectia angajatilor si a clientilor nefumatori”, propune ea.

Asociatia ROMSLOT – Asociatia Organizatorilor de Sloturi, reuneste principalii operatori de aparate slot machine din tara si urmareste promovarea unei conduite etice in domeniul jocurilor de tip slot prin promovarea unei atitudini responsabile fata de jucatori.

Citeste maine un material amplu privind influentele legii anti-fumat si, mai ales, cum incearca ingeniosii romani sa „fenteze” legislatia.

Citeste si:
Ordonanta anti-business a trecut de Guvern! Ce prevede?
Guvernul a aprobat Ordonanta...
Sursa foto: Shutterstock: Nejron Photo

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care va fi industria cea mai afectata de legea anti-fumat