La mai bine de trei saptamani de la demararea programului, doar sase astfel de companii s-au inscris pe liste

Cu toate ca au avut la dispozitie mai bine de trei saptamani, producatorii auto nu s-au aratat interesati de programul de innoire a parcului auto din Romania. Astazi, Autoritatea Fondului pentru Mediu (AFM) va finaliza lista producatorilor, furnizorilor si importatorilor auto validati.

Incepand cu jumatatea acestei luni, romanii interesati sa renunte la autoturismele vechi in schimbul unora noi, beneficiind in plus si de o prima de 30 de milioane de lei, se vor putea adresa producatorilor acceptati in program. Daca la sfarsitul saptamanii trecute un singur producator se inscrisese in program, pana ieri, potrivit afirmatiilor directorului AFM, Mihai Tot, se mai adaugasera inca alti cinci. In total sase. "Si acum prin telefon se anunta ca vin. Noi am mobilizat echipa pe care am format-o special pentru acest proiect. Si sambata, si duminca, vom lucra sa facem validarea cat mai repede. Aceasta trebuie terminata in doua saptamani, iar la trei zile dupa incetarea perioadei de finalizare se va publica pe site-ul AFM si in presa lista producatorilor validati. Noi nu putem sa avem nici o problema, numai ei (n.r. - producatorii). Daca ne-am asumat aceasta sarcina o sa indeplinim volumul de munca, cu orice risc si orice ora suplimentara pe care o vom face", a declarat directorul AFM, Mihai Tot.

Dosarul proprietarului trebuie sa contina actul de identitate in copie al beneficiarului, certificatul de inmatriculare al autoturismului, certificatul de predare in vederea distrugerii, certificatul de radiere al masinii uzate. Autoturismul vechi trebuie sa fie si functional.
Mai precis, acesta trebuie sa contina grupul motopropulsor, trenul de rulare, caroseria, sasiul, catalizatorul si echipamentele electronice de gestionare a functiilor daca acestea au fost prevazute in sistemul de fabricatie al autoturismului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Marelbo vrea să deschidă anul acesta patru noi magazine în România
Setari Cookie-uri