Platforma de anunturi OLX.ro, cu aproximativ 50 de specialisti, isi va mari echipa anul acesta cu cel putin 10 oameni si se uita dupa oameni cu experienta, precum si dupa incepatori. Cei aflati la inceput de drum in cariera isi pot creste sansele pe piata muncii prin proiecte desfasurate in paralel cu studiile, initiative proprii si prin implicare in organizatii studentesti, a declarat pentru wall-street.ro Victor Preda, HR manager, Naspers Classifieds Romania, care detine site-urile OLX.ro si Autovit.ro.

In prezent, echipa OLX.ro numara aproximativ 50 de angajati, care lucreaza in departamentele suport clienti si moderare anunturi, marketing, product management, vanzari, financiar si administrativ.

20% dintre acestia au inceput in 2015, atat in departamente existente, cat si in echipe nou infiintate

"Anul trecut, principalele pozitii au fost cele din departamentele suport si moderare, vanzari si financiar. De asemenea, ni s-au alaturat primii colegi din departamentul de vanzari publicitate. La sfarsitul lui 2015 au inceput si procesele de recrutare pentru pozitii in HR, marketing si vanzari, care s-au finalizat la inceputul acestui an", a spus Victor Preda.

Angajari in 2016

Compania va avea deschise cel putin 10 posturi in acest an, in majoritatea departamentelor. OLX.ro cauta oameni pentru pozitii in vanzari, business development, marketing, customer service si business intelligence.

"Desi, momentan, pozitiile pe care le avem deschise presupun cel putin un an de experienta profesionala anterioara, ramanem deschisi catre candidati care vor sa isi inceapa cariera cu noi in anumite departamente. In acest caz foarte importante devin proiectele desfasurate pe parcursul studiilor, initiativele pe cont propriu, implicarea in organizatii studentesti si interesul fata de mediul online", a spus managerul de resurse umane.

Victor Preda a adaugat ca alege metoda de recrutare in functie de specificul pozitiei si de nivelul de senioritate al viitorului coleg si ca platformele traditionale online, precum si cele dedicate profesionistilor pe domenii specifice (precum comunicare si marketing), sunt un bun punct de plecare.

"LinkedIn este foarte util atat pentru a confirma experienta si reteaua de conexiuni. Acestea reflecta foarte bine nivelul de pregatire si profesionalismul candidatului. Folosim LinkedIn si pentru a contacta proactiv persoane potrivite rolurilor pe care le avem deschise. Cand vine vorba de pozitii de senioritate, lucram cu agentii de recrutare", a explicat Preda.

Recrutarea unui candidat poate fi exclusiv digitala, de la selectia CV-urilor si contactarea candidatilor pana la interviuri. Situatia ideala presupune cel putin o intalnire fata in fata

Provocari in angajarea oamenilor

Victor Preda, HR manager, Naspers Classifieds Romania, a precizat ca provocarile in recrutare tin de specificul profilurilor pentru care cauta oameni, de la entry level la senior, de gasirea combinatiei dintre experienta necesara si setul de valori.

"Cerintele noastre sunt destul de specifice: experienta relevanta in online sau industrii similare in termeni de dinamica, orientare win-win in relatiile profesionale si o atitudine analitica in luarea deciziilor. Cautam intotdeauna, indiferent de pozitie, persoane care sa contribuie la dezvoltarea echipei si care sa impartaseasca valorile noastre. Fiind o echipa relativ redusa ca numar, fiecare persoana noua isi poate aduce contributia imediat si vrem sa ne asiguram ca exista o potrivire buna intre asteptarile noastre si cele ale candidatilor", a aratat Preda.

In ceea ce priveste pozitiile greu de acoperit, el a aratat ca intre acestea se numara cele din departamente nou infiintare, pentru care candidatii trebuie sa aiba experienta in domeniu, dar sa fie si capabili sa ia decizii rapid, pe baza analizei datelor disponibile.

Platforma de vanzare si cumparare online OLX.ro ofera romanilor posibilitatea sa vanda si sa cumpare o gama larga de produse printre care masini, obiecte casnice, mobila, proprietati imobiliare, produse de folosinta indelungata, instrumente muzicale, vehicule, electronice si echipamente mobile si servicii.

Iti recomandam sa citesti si OLX.ro isi mareste echipa.

Sursa foto: Maxx-Studio, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri