Romania are nevoie de predictibilitate, consecventa si continuitate in proiectele strategice, dar si de transparenta si claritate in luarea si aplicarea deciziilor. Orice reforma trebuie sa inceapa prin asumarea unui proiect de reforma atat la nivel individual, cat si la nivel larg, prin crearea unui calendar clar si respectarea sa, crede George Catalin Costache, CEO Siemens Romania.

„Cei trei “C” esentiali: Consecventa, Continuitate, Claritate. De aici ar trebui sa inceapa schimbarea pentru a vedea o reforma reala in orice sistem”.

Potrivit lui Costache, Romania nu duce lipsa de proiecte coerente, dar trebuie sa le „scoata din sertare” si sa le implementeze. Pentru asta, fie ca e vorba de proiecte in sistemul de sanatate, cel educational sau in domeniul infrastructurii, Romania are nevoie de o viziune clara, decizii transparente si asumate, consecventa si continuitate in implementare.

„Iar pentru a asigura o calitate a implementarii este nevoie si de o relatie bazata pe incredere intre sectorul privat si cel public”, adauga seful Siemens Romania.

Siemens vrea mai multe proiecte strategice

Portofoliul Siemens Romania cuprinde activitati de la transporturi si IT la automatizari industriale, solutii si servicii dedicate sectorului energetic.

Brexit: Guvernul olandez...
Citeste si: Brexit: 250 companii vor sa se mute din Marea Britanie in Olanda

Compania are patru fabrici in Sibiu si Buzias, care produc sisteme si componente pentru automatizari si aplicatii industriale, precum si patru centre de cercetare-dezvoltare in domeniile IT si energie in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca.

„Ne-am dori sa vedem mai multe proiecte strategice majore initiate. Asteptam la finalul acestui an strategia energetica, demararea marilor proiecte de infrastructura sau un sprijin mai puternic pentru domeniul energiei regenerabile, care este acum intr-un con de umbra”, spune Costache.

Compania a raportat pentru anul fiscal 2015 o cifra de afaceri de 157 milioane de euro, mai mare cu aproape 14% fata de nivelul de 138 milioane euro din anul fiscal precedent (Octombrie 2013 – Septembrie 2014).

„O alta schimbare benefica este dezvoltarea sistemului educational, astfel incat sa se creeze tot mai multe sinergii cu piata muncii. Tinerii au nevoie de provocari, de proiecte care sa ii determine sa se autodepaseasca”, a mai spus Costache. Siemens este prezent pe piata romanesca de 110 ani, iar la sfarsitul anului trecut avea peste 1.700 de salariati in Romania.

Ce carti au citit de la...
Citeste si: Ce citesc angajatii din Romania: carti imprumutate de la Bookster

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Mai multe fabrici din zona Arad se inchid sau se muta in Ungaria