Producatorul de corpuri de iluminat Electromagnetica Bucuresti (ELMA), care are si afaceri de producere si furnizare de energie, estimeaza pentru acest an venituri de 182,4 milioane lei, in scadere la jumatate fata de nivelul de anul trecut, din cauza restrangerii activitatii de furnizare de energie, insa se asteapta sa revina pe profit, dupa pierderi de 22,7 milioane lei in 2015, potrivit datelor furnizate de companie, la solicitarea News.ro.

Compania estimeaza pentru 2016 un profit brut de 3 milioane lei.

Electromagnetica a inregistrat anul trecut venituri de 383 milioane lei, insa bugetul pe 2016 prevede venituri de doar 182,4 milioane lei (40,1 milioane euro), in scadere cu 52,4%, "ca urmare a restrangerii activitatii de furnizare de energie”, arata datele transmise catre News.ro de companie.

Electromagnetica detine, din 2006, zece microhidrocentrale in judetul Suceava, cu o putere instalata de 5,4 MW, si este inregistrat la Autoritatea de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) ca furnizor de energie electrica.

Societatea si-a planificat investitii de 14,3 milioane lei in acest an, ”in functie de disponibilitatile banesti”, potrivit bugetului propus spre aprobare actionarilor, intr-o sedinta programata in 21 aprilie. In anul 2015, compania a investit doar 2,3 milioane lei.

”Investitiile vor fi orientate cu precadere in instalatii tehnice, echipamente tehnologice si SDV-uri (scule, dispozitive si verificatoare, n.r.), dar si in lucrari de constructii si de modernizare a unor cladiri”, se mentioneaza in documentul transmis de companie.

Anul trecut, 28% din productia Electromagnetica a mers la export, in Italia, Germania, Franta, Bulgaria si Serbia. ”Tehnologia de iluminat cu LED a castigat teren pe piata romaneasca in ce priveste iluminatul industrial, comercial, stradal si rezidential. Cu exceptia iluminatului casnic, toate celelalte segmente de piata se preteaza la solutii de iluminat de mari dimensiuni. Apreciem ca cel mai dinamic segment de piata in 2016 va fi cel de iluminat public”, spun reprezentantii Electromagnetica.

Compania mizeaza pe investitiile realizate in modernizarea retelelor de distributie, care au incetinit in 2014, dar au dat semne de revenire in 2015, evolutie care ar putea sustine cererea de produse pe care le fabtrica.

”Estimam ca si in 2016 se va mentine tendinta actuala, tinand cont de preocuparea reglementatorului pietei si a operatorilor de retele de a implementa solutii de contorizare inteligenta si de administrare inteligenta a retelelor electrice”, spun oficialii companiei. Societatea produce echipamente de distributie si masurare a energiei electrice, solutii de iluminat cu LED, subansamble electrice si electronice, subansamble auto si sisteme de siguranta a traficului feroviar.

Electromagnetica (ELMA) este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 101,4 milioane de lei, calculat la pretul de inchidere de vineri, de 0,15 lei/actiune. Cel mai mare actionar al Electromagnetica este asociatia salariatilor, care detine 29,6% din capitalul social, in timp ce SIF Oltenia are o participatie de 25,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri