Consiliul Concurentei analizeaza "un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange Romania SA in colaborarea cu companiile active pe piata platilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piata mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din Romania", potrivit anuntului autoritatilor, conform Mediafax.

"In cadrul investigatiei au fost efectuate inspectii inopinate atat la sediul Orange Romania SA, cat si la sediile unora dintre agregatorii de plati prin SMS, existand indicii ca aceste companii pot detine probe, necesare autoritatii de concurenta, pentru o evaluare exacta a comportamentului Orange Romania SA pe pietele respective. Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei", se arata in comunicatul Consiliului.

Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. "Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului
Concurentei in ceea ce priveste vinovatia intreprinderilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate", conform datelor comunicate de Consiliu.

Sursa foto: Tsyhun / Shutterstock