Cuprom Romania, unul dintre cei mai mari producatori de cupru electrolitic, sarma laminata, trefilata si conductoare emailate din Europa de Est, a depus, la inceputul lunii septembrie, o scrisoare de intentie pentru participarea la procesul de privatizare a producatorului de cupru Rudarsko Topionicarski Basen Bor (RTB Bor), din Serbia.
Compania romaneasca a intrat in licitatie pe cont propriu, insa nu exclude posibilitatea formarii unui consortiu, pentru depunerea unei oferte comune, avand in prezent o serie de discutii cu potentiali parteneri. Pretul de pornire, stabilit de guvernul de la Belgrad, pentru toate cele trei divizii ale combinatului RTB Bor intrate, la inceputul lunii septembrie a.c., in proces de privatizare, este de 266,65 milioane de dolari.

Cuprom a cunoscut, inca de la infiintare, o dinamica deosebita, sustinuta de oferta de produse competitive, la cel mai inalt nivel calitativ. Participarea noastra la privatizarea combinatului RTB Bor din Serbia face parte din strategia de dezvoltare pe verticala si de extindere pe pietele internationale. Cuprom beneficiaza de o experienta anterioara solida, dovedindu-si capacitatea de reorganizare in cadrul unei companii cu structura apropiata de cea a combinatului din Serbia, a declarat domnul Horia Simu, Presedinte Cuprom Romania.

Conform graficului de privatizare anuntat de guvernul sarb, 30 octombrie este data limita pana la care firmele interesate de preluarea RTB Bor din Serbia pot depune oferte. in lunile noiembrie si decembrie vor fi evaluate ofertele si vor avea loc negocieri intre statul sarb, reprezentantii RTB Bor si firmele selectate, urmand ca, pana la sfarsitul anului sa fie anuntat castigatorul si sa fie semnat contractul de preluare a combinatului din Serbia.

Procedura de privatizare declansata de guvernul sarb, include urmatoarele active disponibile: mine de cupru subterane si de suprafata din Bor, o mina de suprafata din Majdanpek si o unitate de topire si rafinare a cuprului.

Alte companii care ar putea lansa oferte de achizitie a RTB Bor sunt producatorul polonez de cupru si argint KGHM, Dundee Precious Metals - Canada, View Resources - Australia, Phelps Dodge, Rio Tinto, Antofagasta - Chile si East Point Holdings - Cipru.

Cuprom Romania este unicul producator de cupru electrolitic, sarma laminata, trefilata si conductoare emailate din Romania si unul din cei mai mari din Europa de Est. Cuprom este o companie cu capital privat, cu o experienta indelungata in domeniul metalurgiei si al metalelor neferoase in general, ocupand un loc strategic pe piata interna a metalelor. Activitatea companiei consta in reciclarea, rafinarea si transformarea cuprului, iar principalele unitati de productie sunt situate in Baia Mare si Zalau.

Combinatul din Baia Mare are o productie anuala de 40.000 tone de catozi. Fabrica din Zalau foloseste tehnologie Contirod, fiind unul din marii producatori de sarma din cupru ai Europei, cu o capacitate anuala de productie de 70.000 tone, printre produsele sale numarandu-se: sarma laminata, trefilata, emailata si toroane, obtinute la cel mai inalt nivel tehnologic, cu echipamente de ultima generatie.

In 2005 Cuprom a realizat o cifra de afaceri de 112, 3 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri