Seful Apa Nova, prima companie straina acuzata in Romania pentru fapte de coruptie, multumeste DNA pentru ca a intervenit “la tanc”. Anul trecut, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a acuzat mai multi directori din companie, inclusiv francezi, de fapte precum spalarea de bani, dare de mita, evaziune fiscala, cumparare de influenta sau interceptari ilegale.

“De cand am preluat mandatul, orice lucruri suspecte am gasit, pentru ca le-am cautat, le-am dat catre DNA. Multumesc, DNA! Ei au intervenit la tanc pana cand activitatea compnaiei sa nu fie afectata. Tot ce a fost afectat a fost profitul companiei, dar nu al bucuresteanului”, a declarat directorul general al Apa Nova, Jorj Madalin Mihailovici, intr-o conferinta de presa.

Compania a fost acuzata in trecut, de mai multe ori, ca a scumpit nejustitificat pretul apei. Mihailovici a afirmat ca anul acesta, insa, au fost operate doua scaderi de pret, in lunile ianaurie si februarie.

Pretul actual este cel corect in conditiile de acum, a adaugat seful Apa Nova.

Compania face parte din grupul francez Veolia care are mai multe operatiuni n in Romania. Anul trecut, Apa Nova a inregistrat o cifra de afaceri de 166 milioane de euro si un profit de circa 30 milioane de euro, a afirmat Irina Munteanu, directorul financiar al companiei, prezenta in conferinta.

In 2014, compania a raportat afaceri de aproape 169 milioane de euro si un profit net de aproape 32 milioane de euro.

Apa Nova vrea sa intre in case pentru a schimba tevile de apa vechi

Conducerea Apa Nova vrea sa deruleze un program pentru inlocuirea tevilor din imobile. Din punct de vedere legal, compania nu poate intra pe proprietati, astfel ca are in vedere o intelegere cu asociatiile de proprietari, pentru a putea repara sau inlocui tevile de apa din case.

“Vrem sa acceleram investitiile si sa schimbam reteaua veche, dar nu putem intra pe proprietatea privata, pentru ca legal nu putem, dar ne gandim la un abonament pentru asociatiile de proprietari ca sa putem intra sa vedem si sa reparam tevile din imobile. Daca se poate anveloparea blocurilor…Trebuie insa sa implicam si politicul”, a afirmat Mihailovici.

Astfel, compania vrea sa deruleze pe parcursul acestui an un proiect-pilot, in parteneriat cu cateva asociatii de proprietari, cu scopul inlocuirii tevilor de apa din imobile. Costurile pe care asociatiile de proprietri ar urma sa la suporte ar reprezenta 10-15%.

Apa este o chestiune de siguranta nationala

Potrivit lui Mihailovici, apa de la robinetele bucurestenilor este “potabila 100%” si este mult mai ieftina comparativ cu apa imbuteliata, adaugand ca daca Apa Nova ar imbutelia si ar vinde apa pe care o produce “i-ar sparge” pe producatori.

Totusi, costurile de tratare a apei brute din rauri (Arges si Dambovita) si transformarea ei in apa potabila sunt “extraordinar de mari”. Reprezentantii companiei nu au indicat care sunt aceste costuri.

“Un metru cub de apa (1.000 de litri) costa la robinet 4,13 lei. Un litru de apa plata imbuteliata costa 1 leu”, a precizat Mihailovici.

Anul trecut, compania a produs 170 milioane de metri cubi de apa potabila in Bucuresti. Pentru producerea unui metru cub de apa compania utilizeaza 0,3 kWh de electricitate, fata de 1 kWh in trecut.

Totodata, consumul de apa a scazut, “asa cum este si normal”, pana la 170-180 litri/capita/zi, fata de o medie europeana de 110-125 litri/capita/zi.

“In martie 2016, randamentul retelei este de 72,7%, dare eu vreau sa-l duc la 80% in urmatorii ani. Vor urma investitii, vor urma noi reduceri de tarife, vrem sa finalizam si etapa a doua a proiectului de la Glina, dar depinde de beneficiar, care e PMB”, a adaugat seful Apa Nova.

Tarifele la apa practicate de Apa Nova sunt avizate de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri