Compania care doreste sa exploateze zacamantul aurifer de la Rosia Montana, Rosia Montana Gold Corporation, intentioneaza sa inceapa constructia minei in primavara anului viitor, urmand sa cumpere casele din satul Rosia Montana incepand din data de 9 octombrie, a declarat presedintele Gabriel Resources, Alan Hill, cu ocazia conferintei Denver Gold Show, care reuneste reprezentantii celor mai mari companii miniere din lume.
"Compania a strans un capital de aproape 88 milioane dolari in august pentru a finanta acest proiect si este in grafic pentru a finaliza achitarea creantelor directe si indirecte in trimestrul patru din 2006", a spus Alan Hill.
De asemenea, compania va angaja un contractor pentru proiectarea, procurarea materialelor si managementul constructiei si va incepe procesul de proiectare detaliata.

Dupa finalul consultarilor publice organizate in acest an in Romania si Ungaria, compania asteapta in prezent ca Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) sa ii transmita intrebarile care necesita un raspuns. "Ne asteptam sa primim lista cat mai curand", a spus Hill. "Intre timp, avem o echipa care analizeaza fiecare chestiune ridicata in cadrul dezbaterilor publice, si pregateste raspunsuri la intrebarile pe care le anticipeaza", a adaugat el, citat de Rompres.

Dupa ce va fi finalizata, anexa va fi depusa la Comisia de Analiza Tehnica (CAT) din cadrul MMGA pentru aprobare, urmand apoi sa fie prezentata Cabinetului. Hill a amintit ca o decizie in procesul de aprobare al EIM este asteptata in trimestrul patru din 2006. Odata ce va primi aprobarea, compania intentioneaza sa inceapa constructia minei in primavara lui 2007, urmand ca primul lingou de aur sa fie turnat in primavara lui 2009.

SC Rosia Montana Gold Corporation SA a fost infiintata, conform legii societatilor comerciale in vigoare, in 1997 ca "Eurogold Resources SA" schimbandu-si numele in Rosia Montana Gold Corporation S.A. in 1999. RMGC reprezinta un parteneriat intre Gabriel Resources Ltd (80%), o firma canadiana specializata in exploatari si dezvoltari miniere, Guvernul Romaniei prin compania miniera cu capital integral de stat CNCAF Minvest SA Deva (19,3%) si trei actionari minoritari, societati comerciale romanesti.
Reprezentantii companiei vor investi circa 800 milioane dolari pentru lucrarile de constructie ale exploatarii aurifere de la Rosia Montana si se asteapta ca profitul net total sa atinga circa 1,2 miliarde dolari.

Initial, planul de investitii in proiect viza investitii totale de 600 milioane dolari, din care 437 de milioane dolari in faza de constructie si 123 milioane dolari in faza operationala. Investitiile de mediu se vor situa in jurul cifrei de 250 milioane dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri