Numarul firmelor de tip SRL-Debutant, tip de afacere lansata pe piata locala in 2011 in urma unui program national de finantare a start-up-urilor, a ajuns in luna februarie 2016 la 27.816 entitati, in crestere cu 51,4% fata de aceeasi perioada din 2015, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Compania de tip SRL-D este o societate pornita de un actionar aflat la prima afacere, care primeste o serie de facilitati la infiintarea companiei si care poate accesa si o finantare de cel mult 10.000 de euro de la stat, cu obligatia de a crea cel putin doua locuri de munca, scrie Mediafax.

Firmele debutante au statut de SRL-D maximum 3 ani sau pana cand nu mai sunt considerate microintreprinderi (trec de 9 angajati si 2 mil. euro cifra de afaceri). Datele de la Registrul Comertului includ insa toate companiile infiintate sub umbrela SRL-D-urilor, chiar si pe acelea care si-au pierdut acest statut.

La fel ca in luna ianuarie a acestui an, transporturile de marfuri rutiere i-au atras cel mai mult pe debutantii in afaceri, numarul de SRL-D-uri care urmeaza acest model de business ajungand la 1.189 de firme. In februarie 2015 , transporturile rutiere de marfuri erau pe locul trei in topul domeniilor in care s-au infiintat „afaceri de la zero“, dupa modele de afaceri precum ateliere auto sau firme de constructii.

Sursa foto: Shutterstock / NAN728

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri