Un grup de actionari Intercontinental cer vot cumulativ la alegerea membrilor CA

Viorel Paunescu si alti actionari minoritari ai companiei hoteliere Intercontinental Romania SA au cerut consiliului de administratie (CA) al societatii aplicarea procedurii votului cumulativ la alegerea membrilor CA, a anuntat un comunicat al companiei.

Cererea actionarilor vizeaza viitoarea adunarea generala extraordinara a actionarilor societatii, convocata pentru 11 octombrie. Grupul de actionari care au formulat cererea este compus din: Viorel Paunescu, detinator a 4,8160% din actiunile societatii, Anvio International Consulting (4,0231%), Alpinteck Limited (2,8878%) si Marin Stancu (0,7149%), informeaza NewsIn.

"Persoanele care au formulat cererea declara ca actioneaza in mod concertat si detin impreuna o participatie de 12,4418% din capitalul social al SC Compania Hoteliera Intercontinental Romania SA, participatie care le confera calitatea de actionar semnificativ, potrivit legii 297/2004 privind piata de capital", se mai spune in comunicat.

"Va solicitam ca reconfirmarea si/sau alegerea membrilor CA sa se realizeze prin metoda votului cumulativ, urmand sa depunem candidaturile pe care le sustinem", se spune in cererea adresata CA de grupul de actionari, citata in comunicatul remis Rasdaq. Procedura votului cumulativ este un mecanism care da posibilitatea unui actionar minoritar sa numeasca cel putin un membru in consiliul de administratie. Practic, prin multiplicare numarului de voturi pe care le are un actionar, in functie de pachetul sau de actiuni, cu numarul administratorilor, voturile exprimate sunt cumulate in favoarea unui candidat pentru boardul companiei.

Metoda este descrisa in articolul 124 din Regulamentul 1 emis de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) in 2006. In primul semestru al anului 2006, compania hoteliera Intercontinental Romania SA a inregistrat pierderi in valoare de 2,36 milioane lei (0,66 milioane euro) si o cifra de afaceri neta de de 19,30 milioane lei (5,42 milioane euro).Principalii actionari ai societatii sunt RHIC Holding, inregistrata in Luxemburg (49,1%), Lido SA (11,8%), Finmacht (5,1%) si Viorel Paunescu (4,8%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri