Dan Manolescu, in varsta de 39 de ani, a ocupat functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor pana in toamna anului trecut dupa ce a fost timp de mai bine doi ani si jumatate coordonator al procesului de elaborare a legislatiei, politicilor si reglementarilor contabile si fiscale. El s-a implicat in procesul de rescriere a Codului fiscal care a intrat in vigoare in acest an, conform Mediafax.

Doctor in contabilitate, Manolescu a fost partener pe taxe in cadrul firmei de consultanta fiscala Soter & Partners, iar anterior timp de trei ani a lucrat in cadrul firmei de audit si consultanta KPMG.

El este fiul Mariei Manolescu, care, de asemenea, a fost secretar de stat pe legislatie fiscala in perioada 2001 - 2004 si a condus proiectul Codului fiscal al Romaniei finalizat in forma initiala in 2003.

Citeste si:

Alaturi de Manolescu din Consiliul de Administratie al CEC Bank a plecat si Mihail Constantin care era tot membru neexecutiv. Consiliul de Administratie al CEC Bank numara 11 membri, cu Radu Ghetea in functia de presedinte. Ghetea ocupa, totodata, si functia de director general al bancii.

CEC Bank, banca detinuta de stat prin Ministerul de Finante, ocupa pozitia a sasea in clasamentul bancilor dupa active.

Sursa foto: Willyam Bradberry / Shutterstock