Rautarrukki, grup finlandez specializat in productia de componente metalice pentru industrie, a anuntat ca va investi 50 de milioane de euro in Romania si Ucraina, iar reprezentantii filialei din Romania au spus ca detaliile investitiei vor fi cunoscute in doua saptamani.

"Rautaruukki a decis sa lanseze un plan de investitii in valoare de 50 de milioane de euro in Romania si Ucraina. Odata cu finalizarea investitiei, Rautaruuki va fi capabila sa isi majoreze furnizarea de componente pentru constructii comerciale si industriale din Romania, Ucraina si Bulgaria.

Rautaruuki este pregatita sa isi extinda afacerea cu mai multe achizitii in acord cu strategia sa", se arata in comunicatul companiei finlandeze, informeaza NewsIn. Rautarukki are de cinci ani filala in Romania, insa nu produce componente in tara noastra, ci vinde piese aduse de la uzinele sale din Europa centrala. Reprezentantii Ruukki Romania au declarat pentru NewsIn ca decizia referitor la locatia viitoarei uzine din Romania, la fel si data la care va fi deschisa aceasta, vor fi comunicate in circa doua saptamani.

Rautaruukki furnizeaza componente si sisteme integrate de metal pentru industria de constructii si de inginerie mecanica. in Romania, compania comercializeaza tigle metalice, tabla cutata pentru fatade si acoperisuri, sisteme autoportante si panouri termoizolante. Pana la 1 septembrie 2004, compania functiona sub numele de Rannilla Romania.

Dupa aceasta data, toate companiile componente ale grupului au adoptat numele comun Ruukki. Printre clieentii cei mai mari ai companiei in Romania se numara Carrefour, Renault, Continental si Praktiker. Anul trecut, Ruukki Romania a avut o cifra de afaceri de 24,6 milioane lei. La nivel mondial, Rautaruukki desfasoara operatiuni in 23 de tari si are 12.000 de angajati, fiind cotata si la bursa din Helsinki. Vanzarile totale asle grupului in anul 2005 au insumat 3,7 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »