Guvernul a aprobat o hotarare pentru suspendarea executarii silite a creantelor fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) fata de Societatea Comerciala de Producere a Energiei Electrice si Termice \"Termoelectrica\".

Masura fiscala va fi pusa in aplicare dupa notificarea si autorizarea de catre Consiliul Concurentei, in conformitate cu prevederile legii privind ajutorul de stat. ANAF a demarat procedura de executare silita a societatii, prin decontare bancara si a creantelor de la terti. Aceasta procedura duce la imposibilitatea efectuarii de plati catre furnizori, informeaza NewsIn. Oprirea activitatii de productie a Termoelectrica, ca urmare a executarii silite, ar avea efecte grave in asigurarea energiei termice pentru populatie, pe perioada iernii.

In urma procesului de restructurare a sectorului energetic, Termoelectrica a ramas cu debite importante. Ministerul Economiei si Comertului cauta solutii pentru rezolvarea situatiei financiare a Termoelectrica in conformitate cu programul de guvernare aprobat. Termoelectrica si filialele sale reprezinta principalul producator de energie electrica si termica din Romania. Sistemul Energetic National nu se poate dispensa de capacitatile de productie existente la aceasta data in Termoelectrica, practica demonstrand ca este nevoie de aceste capacitati pentru a asigura energia electrica necesara populatiei in perioada sezonului rece


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Extinderea TVA-ului de 5% la locuinte, o gura de oxigen?