Fondul de investitii PPF Investments, care a lansat o oferta de preluare pentru Romexterra, intentioneaza sa mai investeasca in Romania in viitor in sectorul financiar, dar este interesat de companii din domeniul energiei si de piata imobiliara, a precizat directorul general Michal Susak.
"Avem si alte companii pe lista noatra de posibile achizitii, dar nu pot sa va dezvalui numele lor in acest moment. Suntem interesati in special de sectorul financiar, al energiei, imobiliar. Am investit si in alte sectoare in alte tari, dar acestea sunt sectoarele care sunt pe lista noastra in acest moment. Ne intereseaza si industria cimentului. Credem ca aceste sectoare vor creste in anii urmatori," a spus directorul general al PPF, citat de NewsIn.

"Sectorul nu este neaparat principalul criteriu in functie de care investim intr-o companie. Bineinteles, urmarim anumite sectoare mai atent decat altele, insa conteza mai mult oportunitatile care apar si beneficiile pe care le poate aduce investitia. La acest lucru ne uitam in primul rand, a expliact Susak.

"Dorim insa sa creem sinergii intre investitiile noatre. Astfel, suntem interesati de sectorul energiei pentru ca am cumparat un pachet de actiuni la unul din cei mai mari producatori de energie din Bulgaria si dorim sa extindem aceasta afacere la nivel regional si sa cumparam active similare in regiune. Putem sa creem astfel sinergii in cadrul portofoliului nostru."
"Investitorii nostri sunt diversi si provin in special din centrul Europei, Marea Britanie si Statele Unite. Noi le oferim recomandari de investitii, dar intotdeauna investitorii sunt cei care decid in ce vor sa-si investeasca banii.

Daca oportunitatea le surade, vor spune da, daca nu, vor spune nu," a adaugat Susak. "in zona, am investit cel mai mult in Republica Ceha, Slovacia si Rusia. Recent, am investit si in Bulgaria, dar a fost doar prima investitie. in Ucraina nu am investit inca," a explicat Susak. "In China am cumparat recent doua portofolii de credite neperformante (NPL - non performing loans). Acestea sunt de altfel afacerile noaste cele mai importante in aceasta tara. Afacerile NPL reprezinta un sector foarte mare si ne concentram pe el. Cumparam NPL, le restructuram, recuperam si colectam. Devenim creditori, restructuram companiile respective care au luat credite si nu le mai pot returna, le revindem sau le dezvoltam, este mult de munca in acest domeniu," a adaugat directorul general al PPF Investments.

"De altfel, am inceput activitatea cu NPL in Cehia si in Slovacia. Este o afacere foarte profitabila. Credem ca si aici, in Romania, se va crea o piata NPL. Vom fi cu siguranta unul dintre cumparatorii seriosi de NPL in Romania in acel moment, pentru ca avem o experienta foarte mare in acest domeniu. Atunci cand Ministerul Finantelor sau altcineva va decide sa vanda NPL, vom fi prezenti. Pentru moment, afacerea NPL nu este foarte dezvoltata in Romania. Nu stiu de ce Ministerul Finantelor sau AVAS nu fac acest lucru. in Germania, de exemplu, bancile vand in mod regulat NPL. Dar va veni si in Romania, sunt sigur," a declarat Susak.

PPF Investments, fond de investitii cu sediul in Insula Jersey, a lansat, saptamana trecuta, in nume propriu si pentru alti investitori independenti, o oferta pentru preluarea pachetului integral (100%) al actiunilor Bancii Romexterra, la pretul brut de opt lei/actiune, potrivit unui comunicat al PPF. Oferta fondului de investitii cu sediul in Insula Jersey este valabila pana pe 6 octombrie 2006, orele 18. PPF Investments a fost infiintat in 2005 si foloseste numele grupului financiar ceh PPF, detinut de omul de afaceri Petr Kellner, insa este independent de acesta, potrivit presei cehe. "Sunt cinci actionari. Petr Kellner este unul dintre cei cinci, dar detine o participatie minoritara," a spus Susak pentru NewsIn.

Cum este inregistrata in insula Jersey, cunoscut "paradis fiscal", PPF Investments nu si-a publicat actionariatul, insa este condus de un manager cu experienta, Michal Susak, fost director general al diviziei de investment banking a bancii de investitii CS First Boston (CSFB), sustine Czech Business Weekly. "S-ar putea ca managerii de la PPF Investments sa stranga un miliard de dolari - care este suma tintita de compania de investitii - insa este mult mai probabil ca sunt de fapt banii lui Kellner", se arata in articolul din Czech Business Weekly.

PPF Investments are birouri in Marea Britanie, Cehia, China, Rusia si Ucraina si a investit deja 600 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media, potrivit reprezentantilor sai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri